Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Korg vyráža na cesty s prenosným gramofónom Handytraxx Play

Korg vyráža na cesty s prenosným gramofónom Handytraxx Play
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

DJi, ktorí si cenia prenosnosť, sa možno na prelome storočia rozhodli roztočiť svoj vinyl na prenosnom gramofóne Vestax Handy Trax z dielne spoločnosti Korg. Teraz mu výrobca vzdáva hold prostredníctvom modelu s názvom Handytraxx Play.

Spoločnosť Korg bola v posledných dňoch zaneprázdnená vydávaním podrobností o pripravovaných produktoch, ktoré majú debutovať na výstave NAMM Show, ktorú organizuje americký Národná asociácia hudobných obchodníkov, a ktorá sa tento týždeň koná v Kongresovom centre v Anaheime v Kalifornii.

Jedným z týchto produktov, od ktorých sa očakáva, že sa objavia, je aj prenosný gramofón Handytraxx Play, ktorý bol navrhnutý v spolupráci s bývalým prezidentom japonského výrobcu hudobných zariadení Vestax, Toshihide Nakamou, ktorý bohužiaľ zomrel pred dokončením projektu.

Prenosný gramofón Korg Handytraxx Play.

Prenosný gramofón Handytraxx Play evokuje ducha originálu a zároveň využíva know-how digitálneho spracovania a zvuku spoločnosti Korg. Môže byť napájaný batériami veľkosti AAA alebo cez port USB-C. Je opísaný ako kompaktný a ľahký gramofón, ktorý disponuje 3 wattovými reproduktormi pre pohodlné prehrávanie vinylov na cestách.

Gramofón sa môže otáčať rýchlosťou 33,3, 45 alebo 78 otáčok za minútu, je dodávaný s „jedinečnými a kreatívnymi filtrami“, má vstavaný looper s variabilnou rýchlosťou prehrávania a monitorovaním počas prehrávania cez slúchadlá, crossfader s reverzným režimom, ktorý je možné vymeniť v prípade potreby, ako aj vstavané efekty delay a scratch a odnímateľný ovládací panel.

O dátume vydania prenosného gramofónu Handytraxx Play, ani o jeho potenciálnej cene neboli zverejnené žiadne informácie.

Prenosný gramofón Korg Handytraxx Play.