Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárny dron FiFish E-GO zefektívňuje misie pod vodou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 12. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podvodné drony nebývajú práve najlacnejšie zariadenia a ak taký stroj plánujete často používať, nechcete ho posielať preč zakaždým, keď je potrebná jeho aktualizácia alebo oprava. Nový podvodný dron FiFish E-GO od spoločnosti Qysea bol navrhnutý s ohľadom na túto skutočnosť, pretože má jedinečný modulárny dizajn.

Navonok model E-GO vyzerá podobne ako ostatné podvodné drony FiFish. Má aerodynamické hliníkové telo s integrovanou HD kamerou a štyrmi LED reflektormi vpredu, spolu s celkom šiestimi elektrickými tryskami po stranách pre 360-stupňovú všesmerovú manévrovateľnosť.

Líši sa však v tom, že jeho trysky, kamera, svetlá a batérie sa dajú rýchlo vybrať a znova nainštalovať. Táto funkcionalita nielenže uľahčuje aktualizáciu a servis, ale tiež umožňuje zbaliť E-GO na oveľa menšie rozmery, než by bolo inak možné.

Profesionálny podvodný dron Qysea FiFish E-GO.

Navyše, ak by inovácia štandardných komponentov nestačila, k dispozícii sú aj externé porty, vďaka ktorým sa dá na podvodný dron naraz umiestniť až šesť voliteľných doplnkových nástrojov.

Keďže model E-GO využíva dve externe namontované 69,12-Wh lítiové batérie, je možné tieto batérie vymieňať za čerstvo nabité prídavné batérie jednu po druhej. A to bez nutnosti vypínania. Jedno nabitie týchto batérií by údajne malo vydržať na viac ako 2,5 hodinovú prevádzku.

Profesionálny podvodný dron Qysea FiFish E-GO.

Ďalšou novinkou je použitie algoritmov založených na umelej inteligencii v riadiacom softvéri. Tie okrem iného umožňujú podvodnému dronu udržiavať stabilitu v rozbúrenej vode, uzamknúť sa a sledovať rôzne ciele, odstraňovať planktón a iné suspendované častice zo záberov a dokonca počítať ryby v zábere.

Videozáznamy a fotografie zachytáva 4K / 30fps kamera s novým širokouhlým objektívom, ktorý má zorné pole 176 stupňov na zemi a 146 stupňov pod vodou, a ktorý dokáže zaostriť až do vzdialenosti 10 cm. Štyri LED reflektory pomáhajú v tme tým, že vyžarujú svetlo s celkovým jasom až 10 000 lúmenov.

Profesionálny podvodný dron Qysea FiFish E-GO.

Vývojári tiež rozšírili oblasť listov vrtule trysiek, vďaka čomu je podvodný dron E-GO údajne o 30 % výkonnejší ako jemu najbližší iný model FiFish, V6 Expert. Má maximálnu rýchlosť vpred 3 uzly (5,6 km / h) a môže klesnúť do hĺbky až 100 metrov alebo až 200 metrov s vylepšením.

Profesionálny podvodný dron Qysea FiFish E-GO je teraz k dispozícii prostredníctvom webovej stránky výrobcu za cenu 6 499 USD (okolo 5 941 EUR).

Profesionálny podvodný dron Qysea FiFish E-GO.