Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ochranná prilba SmartHat obsahuje množstvo užitočných funkcií

Ochranná prilba SmartHat obsahuje množstvo užitočných funkcií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 12. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na moderných pracoviskách sa od pracovníkov zvyčajne vyžaduje, aby nosili pomerne veľa elektronických zariadení. Nová ochranná prilba s príhodným názvom SmartHat je navrhnutá tak, aby veci uľahčila tým, že do jedinej bezpečnostnej prilby zbalí množstvo užitočných pomôcok.

Ochranná prilba SmartHat, ktorú vyrába indická startup spoločnosť Proxgy, je držiteľom ocenenia India's Best Design Award 2023 a ceny CES Innovation Award 2024. V prvom rade skutočne chráni nositeľov pred údermi do hlavy. Má tvrdenú škrupinu z ABS plastu a je klasifikovaná ako Typ 1 / Trieda 3 ochranná pomôcka. To znamená, že poskytuje ochranu pred padajúcimi predmetmi, ale nechráni svojho nositeľa pred elektrickým nebezpečenstvom.

Prilba SmartHat je však vybavená odnímateľným senzorom, ktorý spustí alarm, ak zaznamená niektorý zo 14-tich horľavých alebo troch toxických plynov. K dispozícii je tiež senzor priblíženia, ktorý upozorní nositeľa na nebezpečne blízke predmety nad hlavou prostredníctvom systému haptickej spätnej väzby.

Inteligentná ochranná prilba Proxgy SmartHat.

Okrem toho môžu byť vzdialení manažéri bezdrôtovo upozornení, ak senzory v prilbe zistia problémy so srdcovou frekvenciou nositeľa, telesnou teplotou alebo hladinou kyslíka v krvi. Upozornenia sa budú odosielať aj vtedy, ak prilba SmartHat zistí, že nositeľ spadol, opustil oblasť ohraničenú geografickým ohraničením alebo nemá nasadené prilbu, keď by mal. Elektronika v prilbe SmartHat je pritom odolná voči vode v štandarde IP67. To znamená, že dokáže odolať prúdom vody a krátkej dobe ponorenia do maximálnej hĺbky 1 metra.

Pracovníci sa môžu zúčastniť obojsmerných audio-vizuálnych hovorov s manažérmi alebo medzi sebou navzájom pomocou vstavanej viackanálovej vysielačky, spolu s prednou a zadnou HD kamerou. Predná kamera využíva infračervený senzor na použitie pri slabom osvetlení, zatiaľ čo zadná kamera poskytuje 160-stupňový pohľad na okolie nositeľa. Obidve kamery sa dajú kedykoľvek použiť aj na nakrúcanie videa alebo statických fotografií jednoduchým stlačením tlačidla.

Inteligentná ochranná prilba Proxgy SmartHat.

V závislosti od nastavenia a scenára používania je komunikácia riadená prostredníctvom prenosových technológií 4G / 5G, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, LoRaWAN alebo PTT. Všetka elektronika je napájaná odnímateľnou lítium-iónovo-fosfátovou batériou v zadnej časti prilby. Výdrž na jedno nabitie nebola oznámená.

Navyše, ak by sa dačo pokazilo a hrozilo by nebezpečenstvo, nositelia môžu prepnúť núdzový spínač SOS v prednej časti prilby. Ak tak urobia, odošle sa bezdrôtové upozornenie a navyše to spôsobí, že integrované svetlá v prilbe začnú blikať.

Potenciálni kupujúci môžu kontaktovať spoločnosť Proxgy prostredníctvom jej webovej stránky.