Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Malý „robovan“ vyčistí až 120 000 m2 plochy na jedno nabitie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Udržiavanie cyklistických chodníkov a ciest bez štrku, úlomkov a iných väčších nečistôt je nevyhnutná, ale nevďačná úloha pre pracovníkov v mestách. Nová elektrická mini dodávka Robosweeper S1 od spoločnosti WeRide však môže pracovať spolu s pouličnými posádkami alebo môže pracovať samostatne a potichu upratovať tieto plochy vo dne alebo v noci.

V prvej polovici roku 2022 spoločnosť WeRide oznámila, že pred rozsiahlym testom v okrese Nansha v Guangzhou v Číne sa vyrába autonómny zametací stroj Robosweeper S6. Vozidlo typu L4 vo veľkosti dodávky nemalo volant, plynový / brzdový pedál, dokázalo spracovať údaje z palubných senzorov vďaka výpočtovej platforme NVIDIA AI a bolo pripojené ku cloudu na vzdialené plánovanie, správu a sledovanie.

Autonómny elektrický zametací stroj Robosweeper S1.

K tomuto modelu sa teraz pripojil elegantnejší menší pouličný robotický zametač s názvom Robosweeper S1. Ten bol navrhnutý na mokré / suché čistenie „všetkých scenárov na otvorených cestách“, ako sú chodníčky v parkoch, bežné chodníky v meste, zelené cesty, brehy riek či cyklistické chodníky ako príklady použitia.

Pomaly sa pohybujúce elektrické vozidlo meria 2 570 milimetrov na dĺžku a má priemer otáčania 2,7 metra. Je postavené na dobre otestovanej platforme autonómneho riadenia We-Ride, ktorá obsahuje 360-stupňové senzory a kamery pre všestranné situačné sledovanie, spolu s detekciou mŕtveho uhla, rozpoznávaním dopravných značiek a inteligentnou detekciou a vyhýbaniu sa statickým / pohybujúcim sa prekážkam.

Autonómny elektrický zametací stroj Robosweeper S1.

Plne nabitá batéria zaistí dostatok energie pre vyčistenie plochy s rozlohou až 120 000 m2. S1-tka obsahuje 400-litrovú nádrž na vodu a 240-litrový odpadkový kôš a dokáže automaticky vyložiť zozbieraný odpad na vyhradené zberné miesta, ako aj vrátiť sa na základňu na doplnenie vody alebo na nabitie batérie.

Nedávne spustenie testovania v Guangzhou znamená začiatok komerčného nasadenia technológie autonómnej sanitácie a spoločnosť WeRide uvádza, že pre robotický zametač S1 už bolo zabezpečených množstvo zmlúv.

Autonómny elektrický zametací stroj Robosweeper S1.