Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Koncept GoBreath od Samsungu chce pacientom uľahčiť dýchanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pacienti, ktorí boli pod kompletnou anestéziou často potrebujú pooperačnú liečbu, aby opäť nadobudli plné dýchacie schopnosti. Tento proces zvyčajne zahŕňa použitie analógového zariadenia, ktoré je známe ako spirometer. Lekár zo Samsung Medical Center však vytvoril technologicky pokročilejšiu alternatívu s názvom GoBreath.

Zariadenie GoBreath by sa svojim výzorom dalo prirovnať ku klasickému inhalátoru, no má vlastný výklopný LCD displej, na ktorom beží sprievodná aplikácia. Táto aplikácia slúži ako pomôcka pre používateľov, ktorých sprevádza skrz viaceré pľúcne cvičenia, medzi ktoré patrí hlboké dýchanie, vdychovanie a kašlanie pre uvoľnenie hlienu z pľúc.

Zariadenie GoBreath by sa svojim výzorom dalo prirovnať ku klasickému inhalátoru, no má vlastný výklopný LCD displej, na ktorom beží sprievodná aplikácia.

Okrem toho aplikácia umožňuje používateľom si skontrolovať to, ako dobre sa zotavujú a tiež môžu svoj pokrok bezdrôtovo zdieľať so svojim ošetrujúcim lekárom prostredníctvom cloudovej služby. Zariadenie GoBreath bolo vyvinuté v rámci vývojárskeho programu Samsung C-Lab (Creative Lab) a údajne lekárovi, ktoré ho vytvoril, pomohlo s rýchlejším zotavením jeho pacientov.

Aplikácia slúži ako pomôcka pre používateľov, ktorých sprevádza skrz viaceré pľúcne cvičenia, medzi ktoré patrí hlboké dýchanie, vdychovanie a kašlanie pre uvoľnenie hlienu z pľúc.

Koncept zariadenia GoBreath bude spolu s ďalšími dvomi projektmi z dielne Samsung C-Lab predstavený na nadchádzajúcej medzinárodnej výstave CES 2018, ktorá sa bude konať od budúceho týždňa v americkom Las Vegas. Okrem zariadenia GoBreath si tak návštevníci budú môcť vyskúšať okuliare Relúmíno pre zlepšenie videnia zrakovo postihnutých či nositeľné slúchadlá a reproduktory S-Ray.