Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší operačný systém da Vinci už aj v Európe

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
1. 7. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Intuitive Surgical je lídrom v oblasti minimálne invazívnej chirurgie s robotickou asistenciou. Pred pár dňami dostala zelenú v podobe značky Mark CE pre uvedenie svojej novinky da Vinci Xi Surgical System v Európe a iných krajinách, ktoré vyžadujú práve túto certifikáciu. V rámci USA sa môže toto zariadenie používať už od apríla, kedy ho schválila Food and Drug Administration (FDA).

da Vinci Xi Surgical System predstavuje veľký krok vpred pri minimálne invazívnej chirurgii. Tým sa zabraňuje veľkým rezným ranám, ktoré sú inak potrebné na prístup k vnútorným orgánom a ich operáciám. Hoci laparoskopia ako taká už patrí k pomerne bežným spôsobom operácií, da Vinci Xi Surgical System je celkom novou možnosťou. Ide totiž o celkový robotický systém, ktorý značne zjednodušuje postupy, ktoré si vyžadujú prístupu k vnútornej časti panvy, brucha či hrudníka. Systémy da Vinci Surgical Systems už viac ako desať rokov pomáhajú pri minimálne invazívnych metódach a tým nie len redukujú náklady, ale najmä znižujú komplikácie, ktoré inak vznikajú pri otvorených operáciách.

V porovnaní s predchádzajúcim da Vinci Systémom má da Vinci Xi systém tieto výhody:

- Nové nástrojové rameno, ktoré bolo skonštruované tak, aby zjednodušilo prístup z akejkoľvek polohy
- Novú digitálnu architektúru endoskopu, vďaka čomu sa zlepšila vizuálna stránka náhľadu a jas
- Schopnosť pripojiť endoskop na akékoľvek rameno prístroja, čím sa zlepšila schopnosť vizualizácie chirurgického výkonu
- Menšie a tenšie jednotlivé ramená prístroja s novo navrhnutými spojmi umožňujú väčší rozsah pohybov