Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vesta SensiVest vidí na pľúca pacientov so srdcovými problémami

Vesta SensiVest vidí na pľúca pacientov so srdcovými problémami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 6. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podľa Štátnej univerzity v Ohiu vyše polovica všetkých pacientov, ktorí sú liečení na srdcové zlyhávanie, skončí opäť v nemocnici v priebehu šiestich mesiacov z dôvodu nahromadenia tekutín v pľúcach. Izraelská spoločnosť Sensible Medical to však chce zmeniť s pomocou nositeľného zariadenia v podobe vesty s názvom SensiVest. Štátna univerzita v Ohiu v súčasnosti vedie národné klinické testy tejto technológie v rámci USA.

Vesta SensiVest je pevne prepojená káblami s tabletom a pacient ju nosí u seba doma. Stačí ju pritom mať na sebe nepretržite len 90 minút denne. Vesta bola vyvinutá na základe vojenskej technológie, ktorá využíva radar pre prehliadanie cez steny.

Radar vo veste SensiVest vyžaruje rádiové vlny, ktoré prechádzajú z prednej časti vesty cez hruď pacienta až do receptora na zadnej strane. Analýzou spôsobu, akým sú tieto vlny narušené pri prechode cez pľúcny lalok na pravej strane je možné určiť, koľko tekutiny je v ňom prítomnej.

Radar vo veste SensiVest vyžaruje rádiové vlny, ktoré prechádzajú z prednej časti vesty cez hruď pacienta až do receptora na zadnej strane.

Denné monitorované údaje sa odovzdávajú na zabezpečený cloudový server, z ktorého si tieto informácie môže doktor stiahnuť do svojho počítača. Týmto spôsobom je schopný zistiť oveľa skôr, kedy sa začínajú problémy prejavovať, dokonca skôr, ako pacient pocíti nejaké príznaky. Doktor mu tak môže nasadiť vhodnú liečbu, napríklad tak, že mu zmení lieky za tie, ktoré by mohli spôsobovať tieto problémy.

Hoci klinická štúdia stále prebieha, skoršia štúdia údajne naznačila, že používanie vesty viedlo k zníženiu opätovnej hospitalizácie v nemocniciach o 87 percent.

Vesta SensiVest je pevne prepojená káblami s tabletom a pacient ju nosí u seba doma počas 90 minútového monitorovania denne..