Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štvornohý robot SpotMini od Boston Dynamic získal elegantnú vizáž

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Boston Dynamics predviedla vynovenú verziu svojho robota SpotMini, ktorý má elegantnejší dizajn, no zároveň je aj agilnejší, ako ktorýkoľvek z predchádzajúcich štvornohých robotov z portfólia tohto výrobcu.

Nová verzia štvornohého robota SpotMini získala štýlové obloženie elektroniky a všetkých mechanických súčastí vo výraznom žltom prevedení. Robot tiež stratil nevkusný „žirafovitý“ krk a manipulátor z predchádzajúcej verzie z roku 2016, pričom dokáže imitovať niekoľko pohybov, ktoré vyzerajú ako živé.

Spoločnosť Boston Dynamics, ktorá je v súčasnosti dcérskou spoločnosťou japonskej telekomunikačnej spoločnosti SoftBank, predstavila aktuálnu verziu robota SpotMini verejnosti svojim už charakteristickým štýlom. Na krátkom YouTube videu (na začiatku článku) na scénu vkráča robot SpotMini s novou vizážou, ktorý zároveň predvedie niekoľko verných pohybov imitujúcich reálne štvornohé zvieratá.

Spoločnosť Boston Dynamics predstavila vizuálne vylepšenú verziu štvornohé robota SpotMini.

Okrem prezentovaného videa neboli zverejnené ďalšie dodatočné informácie, hoci je teda zrejmé, že nová verzia sa od tej predchádzajúcej vizuálne podstatne líši. Napríklad aj vďaka odstráneniu robotického ramena, ktoré pripomínalo ovčiu hlavu na dlhom krku. Aktuálny robot SpotMini má lepšie mechanické schopnosti a algoritmy, ktoré riadia jeho motoriku. Mal by merať 84 centimetrov na výšku a jeho váha by mala byť asi 30 kilogramov. Robot má samostatný zdroj energie z batérie, elektrický pohonný systém, 17 kĺbov a pre rozpoznávanie okolia využíva technológiu 3D videnia.

Predchádzajúca verzia štvornohého robota SpotMini z roku 2016.