Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BMW za 200 miliónov eur otvorí centrum pre vývoj batériových článkov

BMW za 200 miliónov eur otvorí centrum pre vývoj batériových článkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť BMW Group sa rozhodla investovať značnú čiastku okolo 200 miliónov eur do rozvoja elektromobility a chce v Mníchove otvoriť centrum pre vývoj batériových článkov, ktoré sa bude venovať pokroku v oblasti elektrickej pohonnej techniky.

BMW chce tak získať vlastné odborné skúsenosti od navrhovania batérií, ich balenia, testovania a vývoja ich odolnosti proti vplyvom počasia až po úroveň článkovej chémie a výrobných technológií. Spoločnosť už pracuje na svojej 5. generácii elektrického pohonu, ktorý kombinuje motor, prenosovú a výkonovú elektroniky do jediného komponentu, čo šetrí veľa priestoru vo výrobnom procese.

Spoločnosť BMW Group investuje 200 miliónov eur do výstavby centra pre vývoj batériových článkov v Mníchove.

Jednotka je lacnejšia, ľahšia a aj škáľovateľná, aby sa mohla zmestiť do celého radu rôznych typov vozidiel. Okrem toho sa vývojárom podarilo prekonať nutnosť použitia vzácnych kovov vo výrobnom procese. BMW Group pracuje na tomto modulárnom dizajne tak, aby do roku 2020 každá modelová séria vozidiel mohla byť vybavená akýmkoľvek pohonom.

BMW už teraz vyvíja 5. generáciu elektrického pohonu, ktorý kombinuje motor, prenosovú a výkonovú elektroniky do jediného komponentu, čo šetrí veľa priestoru vo výrobnom procese.

Vybudovanie centra pre vývoj batériových článkov spolu s niektorými autonómnymi aktivitami naznačuje svetlú budúcnosť pre značku BMW v najbližších 10 – 15 rokoch v oblasti elektromobility. Či sa autonómia bude týkať aj prémiových modelov vozidiel BMW však nie je známe. Budúcnosť lacnej zdieľanej dopravy na požiadanie prostredníctvom autonómnych elektromobilov môže totiž znamenať revolúciu v minimálne v mestskej doprave. Ale na to si ešte zopár rokov počkáme.

BMW chce tak získať vlastné odborné skúsenosti od navrhovania batérií, ich balenia, testovania a vývoja ich odolnosti proti vplyvom počasia až po úroveň článkovej chémie a výrobných technológií.