Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nvidia pomôže Toyote vyvinúť inteligentný softvér pre autonómne autá

Nvidia pomôže Toyote vyvinúť inteligentný softvér pre autonómne autá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri výrobe automobilov sa v dnešnej dobe kladie dôraz aj na vývoj všetkých potrebných softvérových systémov, ktoré majú na starosti fungovanie vozidla. No je to ešte dôležitejšie, pokiaľ príde na autonómne vozidlá. To je aj dôvod, prečo sa automobilka Toyota spojila s počítačovým gigantom Nvidia. Spolu chcú totiž vyvinúť softvérový systém, ktorý bude schopný spracovať obrovské množstvo dát zo senzorov, ktoré sú základom autonómnych vozidiel.

Je nad slnko jasnejšie, že pokiaľ majú autonómne vozidlá spoľahlivo fungovať, musia byť vybavené rôznymi kamerami v kombinácii s radarovými a LIDAR senzormi, ktoré sú potrebné na to, aby vozidlo vedelo, čo sa deje v jeho okolí. Tieto zariadenia tak generujú obrovské množstvo údajov, ktoré je potrebné spracovať a vyhodnotiť v priebehu zlomku sekundy.

Automobilka Toyota sa chystá spolupracovať so spoločnosťou Nvidia na vývoji počítačovej platformy „Drive PX AI“, ktorá je potrebná pre zabezpečenie autonómnej jazdy. Táto platforma umelej inteligencie bude použitá pre lepšie a rýchlejšie analyzovanie veľkého množstva údajov, ktoré senzory autonómneho vozidla vyprodukujú. Tieto informácie budú použité pre vývoj autonómnych systémov, ktoré môžu fungovať v širokom spektre scenárov.

Automobilka Toyota sa spojila so spoločnosťou Nvidia s cieľom vyvinúť počítačovú platformu pre autonómne vozidlá

„Spoločnosť Toyota už viac ako 20 rokov pracuje na autonómnych jazdných technológiách s jasným cieľom zníženia počtu dopravných nehôd na nulu, dosiahnuť plynulejšiu dopravu a zabezpečiť mobilitu pre všetkých. Vďaka tejto spolupráci chceme urýchliť vývoj autonómnych systémov riadenia, ktoré sú ešte viac bezpečnejšie a výkonnejšie,“ hovorí pán Ken Koibuchi, výkonný riaditeľ, Toyota.