Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nissan bude testovať svoje autonómne technológie aj na verejných cestách v Európe

Nissan bude testovať svoje autonómne technológie aj na verejných cestách v Európe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská automobilka Nissan nedávno oznámila, že budúca verzia plne elektrického automobilu Leaf, spolu s najnovším crossoverom Qashqai, budú disponovať režimom pre autonómne riadenie. Prototyp vozidla Autonomous Drive Leaf pritom Nissan už testoval na verejných komunikáciách v Japonsku, no v najbližšej dobe sa s ním vydá aj na európske cesty.

Nissan oznámil, že upravený model vozidla Autonomous Drive Leaf sa v priebehu budúceho mesiaca vydá do ulíc Londýna, aby predviedol a otestoval svoje autonómne schopnosti. Ide o prvú takúto akciu, kedy Nissan bude demonštrovať technológiu autonómnej jazdy pre jeden jazdný pruh na verejných komunikáciách v Európe.

Automobilka Nissan plánuje vykonať testy autonómnych technológií na verejných komunikáciách v Európe

Medzi cestujúcimi, ktorí sa môžu vydať na testovaciu jazdu v modifikovanom elektromobile Leaf, budú vládni činitelia spolu s technickými a bezpečnostnými expertmi. Autonómna testovacia jazda bez zásahu vodiča sa bude konať v údajne „rozmanitom mestskom prostredí“.

Nissan testuje technológie pre autonómne riadenie v prototype vozidla Autonomous Drive Leaf

Automobilka Nissan sa vyjadrila, že pripravovaná demonštrácia autonómnych technológií predstavuje ďalší krok v jej iniciatíve s názvom Intelligent Mobility, čo je „plán pre transformáciu toho, ako sa automobily pohybujú, poháňajú a integrujú do ponímania širokej verejnosti.“

Technológie pre autonómny riadiaci systém budú integrované v budúcej verzii plne elektrického automobilu Nissan Leaf