Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Zberač lístia Bosch ALS 25

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
5. 11. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Poznáte to - jeseň v plnom prúde, lesy, či záhrada nádherne sfarbené, len keby to lístie ostalo na stromoch a po zemi ho tak bolo menej... Načo ho však hrabať či zberať tieto pozdravy jesene zastaranými spôsobmi, keď je tu moderná technika..... Napríklad BOSCH ALS 25, ktorým sa výrobca snaží pri tejto činnosti pomôcť.

Bosch ALS 25 je teda zariadenie určené na spratovanie lístia. Či už jeho vyfúkaním zo záhona alebo potom aj povysávaním. Ak je stromov viac, počas práce v záhrade budete mať toto zariadenie v rukách dlhšie, a preto každý určite ocení vylepšenia výrobcu. Napríklad je tu okrem hlavnej rukoväte i druhá rukoväť, ktorá je nastaviteľná. Obe sú ergonomicky vytvarované tak, aby sa dosiahlo čo najlepšie rozdelenie hmotnosti, a teda i komfort. I pri spomínanej dlhšej práci.

Tomu môže pomôcť i hmotnosť zariadenia. Pri zbere lístia sa však nedá jednoznačne určiť, koľko kilogramov budete držať v rukách. Je tu však podšitý ramenný pás, ktorý má odbremeniť nielen ruky, ale aj ramená. 

ALS 25 má teda 2 základné funkcie, a to fúkanie i vysávanie lístia. Pri každej tejto činnosti je pritom hmotnosť iná. Pri fúkaní, teda v režime záhradného dúchadla, máte ruky zaťažené 3,2 kg a pri vysávaní, čiže záhradnom vysávači, sú to zase 4,4 kg, pričom je hmotnosť odhadnutá aj s nazbieraným lístím.

Práve pri vysávaní je tu k dispozícii praktický 45 litrový zberný vak. A tu sa už vojde poriadne množstvo suchého lístia. Vak sa skladá zo špeciálneho textilného materiálu, ktorý je odolný voči vode. Jednoducho sa pritom zakladá a vyprázdňuje pomocou rozopnutia zipsu.

ALS 25 prináša aj funkciu drvenia, pri ktorej sa do vaku dostane väčšie množstvo lístia. Dokonca v pomere desať ku jednej. Po takomto procese sa lístie ešte aj lepšie kompostuje. Vo vnútri sa nachádza výkonný motor s príkonom 2500 Wattov. Poháňa ho energia z elektrickej siete. Rýchlosť prúdenia vzduchu sa dá nastaviť až do výšky tristo kilometrov za hodinu. To sa už dá zvládnuť s ľahkosťou odstraňovanie aj takého mokrého, zlepeného lístia, a to bez kompromisov. Vysoká rýchlosť sa potom samozrejme osvedčí aj pri zametaní.

Objemový prietok vzduchu môže dosiahnuť osemsto metrov kubických počas hodiny, čo už zabezpečí naozaj slušný výsledok v priebehu krátkeho času. Čo viac dodať ? V takejto plnej výbave, s kúpeným zariadením, môže jeseň pokojne klopať na dvere. Len nech je ešte aspoň trošku slnečná.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)