Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Práčka Whirlpool FSCR 80421 ZEN

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
9. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nejedna gazdinka sníva o práčke, ktorá nenarobí veľa hluku ani pri večernom praní a je navyše aj poriadne úsporná. Tak jeden z tipov na takýto stroj smeruje aj na voľne stojacu, spredu plnená práčku Whirlpool FSCR 80421 ZEN. Tá totiž dostala do vienka super tichý chod na úrovni len 49 decibelov a energetickú efektívnosť A +++ - 10 %. Okrem toho, práčka ulahodí aj oku dizajnovým chrómovým rámom dvierok, ktoré sú široké 35cm, čo je dostatok na pohodlné manipulovanie s bielizňou.

Práčku možno ovládať na prednom panely s textovým dotykovým displejom. Jednotlivé nastavenia si tak možno regulovať podľa potrieb, a to napríklad v prípade rýchlosti prania, stupňa znečistenia, dávkovania pracích prostriedkov, extra plákania či prevetrávania bielizne po skončení prania. Používateľ si môže dokonca zvoliť pranie aj na neskorší čas s funkciou Odložený štart a výrobca nezabudol ani na bezpečnostnú detskú poistku.

Hlavnou poznávacou črtou práčky Whirlpool FSCR 80421 ZEN je však elektronická technológia 6. zmysel ZEN, typická pre tohto výrobcu. Znamená to, že aj pri mimoriadne nízkych teplotách od 15 stupňov Celzia dokáže dosiahnuť porovnateľný výsledok prania ako pri programe s vyššou teplotou a dlhším časom prania.

Navyše, 6. zmysel vo vnútri bubna, s kapacitou 8 kg, rozpozná hmotnosť náplne prostredníctvom jej nasiakavosti a automaticky tak nastaví prací cyklus s optimálnym výkonom. Oproti iným programom tak dokáže ušetriť až 50 % energie, vody a času.

Používateľ si však môže samozrejme aj sám regulovať potrebný prací program, ak ide prať bavlnu, vlnu, syntetiku, farebnú bielizeň, alebo využije krátky program pre zmiešanú bielizeň či skrátený 30 minútový program.

V prípade prania špeciálnej bielizne, náročnej na údržbu, ponúka práčka jeden z vhodných programov pre detskú bielizeň, džínsy, košele, športové odevy, lôžkoviny, posteľné prehozy, kašmír či veľmi malé kúsky bielizne. Práčka si naozaj poradí so všetkými typmi tkanín.

Práčka FSCR 80421 ZEN je navrhnutá s inovatívnym priamym pohonom bubna s 1400 otáčkami za minútu, čím dosahuje nízku hlučnosť, zníženie vibrácií práčky a zvyšuje účinok odstreďovania. Výrobca preto poskytuje na motor doživotnú záruku. Ak teda máte doma miesto, kde si práčku s hĺbkou 60 centimetrov dokážete umiestniť, rozhodne sa nad ňou oplatí pouvažovať.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)