Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Tablet Apple iPad Air2

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
13. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť so známym nahryznutým jabĺčkom v logu sa opäť snaží vyhovieť nadšencom moderných technologických hračiek, ktorí chcú mať dáta, web a sociálne siete neustále pri sebe. Aj preto pokračuje Apple v trende zdokonaľovania svojich tabletov, ktoré zastupuje Apple iPad Air2 v dvoch modeloch s tromi farebnými prevedeniami.

Balenia od Apple sú už tradične elegantné. Svedčí o tom dizajn, vrátane farby. Otváranie je preto určite radosťou, najmä ak vás hneď privíta samotný iPad Air2. Šťavu zariadeniu zabezpečí USB nabíjačka do elektrickej zásuvky. Nechýbajú návody a samozrejme druhá časť potrebná pre nabíjanie tabletu – dátový a nabíjací kábel.

Air dvojka je tabletom novej generácie s úložným priestorom od 16 až po 128 gigabajtov. S hrúbkou 6,1mm patrí do kategórie ultraľahkých a ultratenkých. Zaujímavé je aj to, že na dotykový 9,7 palcový Retina displej výrobca naniesol antireflexnú vrstvu, čím úplne minimalizoval akékoľvek odlesky. Používatelia to ocenia najmä pri zhoršených svetelných podmienkach, ako je napríklad ostré slnečné svetlo či umelé osvetlenie v interiéri. Displej má pritom rozlíšenie 2 048 na 1 536 bodov a nechýba mu ani takzvaná oleofóbna úprava proti odtlačkom prstov.

Silnou zbraňou tabletu je bezpečnostná technológia Touch ID. Používateľ sa tak do zariadenia dostane len po správnej identifikácii odtlačku prsta cez čítačku na tlačidle „HOME“. Touch ID sa dá zároveň využiť aj pre bezpečný online nákup v iTunes, iBooks a App Store.

Air2 používa najnovší operačný systém iOS 8. Prináša niektoré výhody. Napríklad tablet je aj v čase práce na nejakom projekte, kompatibilný s ďalším Apple zariadením. Systém vie prepojiť jednotlivých členov rodiny, ktorí môžu navzájom zdieľať filmy, knihy, hudbu či aplikácie.

O rýchle reakcie v zariadení sa stará už 64 bitový procesor A8X s pomerne vysokým výkonnom riadiacej jednotky, aj grafiky. Výkon tabletu sa tak už dá porovnávať so stolným počítačom.

Čo sa výdrže týka, tablet môže byť aktívny až 10 hodín bez obmedzenia práce, webového surfovania, či nakupovania. Zabezpečí to vstavaná, viac ako 7300 mAh lítiovo-polymérová batéria.

O fotografie, či videá sa starajú dve kamery. Nová 8 Megapixelová zadná iSight kamera má pokročilú optiku, zdokonalený senzor a tiež výkonný obrazový procesor. Zároveň prináša vynovené funkcie. Napríklad rozpoznávanie tvárí, panorámu, časozberné a spomalené videá, či režimy nepretržitého snímania a samospúšte.

O nič neprídu ani milovníci selfies. Predná FaceTime HD kamera ma vylepšený senzor. Prináša zväčšené snímacie body pre lepšie zábery pri slabom osvetlení. Takže fotky či video záznamy by mali mať vždy použiteľnú kvalitu.

iPad Air2 prináša aj stabilnú bezdrôtovú rýchlosť. K dispozícii sú pritom dva modely. Jeden s rozhraním Wi-Fi, ktoré je tu v podobe dual-band, čiže 2,4 aj 5 Gigaherzov. No a potom aj model s podporou SIM kariet, ktorý zvládne pripojenie až do rýchlosti technológie LTE. LTE model má navyše aj integrovaný prijímač pre GPS a Glonass, pre podporu navigačných programov.

Nový Apple iPad Air2 je teda hračka do rúk pokrokových používateľov, ktorý ocenia najmä jeho minimalistický dizajn a zároveň pozoruhodný výkon.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)