Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Lenovo Ideapad MIIX 3

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
12. 2. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Praktický pomocník v podobe tabletu na cestách, pri práci či pre okamžitú komunikáciu, patrí k osvedčenej výbave nejedného technologického nadšenca. No vpred si razia cestu takzvané multi funkčné zariadenia pre viacero možností využitia. Lenovo jedno také prináša. Je ním elegantný, čierny 10 palcový Ideapad Miix 3.

Jeho balenie je o niečo väčšie. Nie je tam totiž len zariadenie. Preto hneď na úvod určite poteší praktický obal aj s plne funkčnou klávesnicou. No a ďalšia škatuľa už patrí tabletu. Mimochodom, ten je v nej hneď navrchu. Priložené sú samozrejme aj návody. Mikro USB nabíjací a dátový kábel. A samozrejme USB nabíjačka.

Všetko podstatné, čo Miix Trojka dokáže, sa odohráva na LED obrazovke s rozlíšením 1920x1080 bodov, teda FULL HD. Širokouhlý displej je podporený technológiou IPS, a tak dokáže zobrazovať živé farby v takmer 180° stupňových pozorovacích uhloch. Navyše, ako jemná odozva po zadaní príkazov, používateľovi v rukách vibruje.

Jeho najväčšou výhodou je to, že sa dá jednoduchým pohybom pripojiť k dokovacej stanici s klávesnicou AccuType a premení sa na plnohodnotný notebook. Okamžite sa dokáže prepnúť z režimu tabletu do režimu notebooku a naopak. Dokovacia stanica sa okrem toho dá využiť aj ako stojan počas ovládania tabletu prstami alebo bude praktickým obalom počas prenášania zariadenia.

Ideapad je vybavený procesorom Intel Atom so štyrmi jadrami a rýchlosťou 1,33 GHz. Do vienka dostal operačnú pamäť s veľkosťou 2 GB. Bezproblémové ukladanie filmov, fotiek, e-mailov, či dokumentov, je možné priamo na vnútorný úložný priestor s veľkosťou 32 GB.

Systém pracuje s operačným systémom Windows 8.1 vo verzii s Bing, čiže s vylepšeným vyhľadávacím systémom. Tablet dokáže reagovať na všetkých 10 prstov vďaka zabudovanej Ten-Finger Multitouch Technológii. Určite poteší už predinštalovaný kancelársky balík Office 365, ktorý okrem iného, umožní uložiť dokumenty aj do dostupného cloudu od Microsoftu s názvom One Drive.

Ideapad má zabudovanú WiFi technológiu, podporuje pripojenie k ďalším zariadeniam aj pomocou Bluetooth, či priamo cez USB 2.0 a 3.0 porty, prípadne cez HDMI výstup.

O interpretáciu zvuku sa starajú dva zabudované 1 Wattové stereo reproduktory.

Multimediálny a zároveň aj povedzme pracovný nástroj. To je LENOVO Ideapad Miix 3. Tablet a notebook v jednom, presne podľa toho, čo v danej chvíli najviac potrebujete.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)