Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: LG F74U1QBS2

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
17. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pranie bielizne v práčke patrí určite k najčastejšie sa opakujúcim domácim prácam - aj preto si treba k tomu zabezpečiť naozaj dobrého spoločníka. LG sa preto rozhodlo posilniť rady tých práčok, na ktoré sa môžete naozaj spoľahnúť. Potvrdzuje to aj model F74U1QBS2, ktorému k spoľahlivosti pomáha zopár zaujímavých technológií.

V prvom rade je to Direct Drive motor. Ide o spojenie najmodernejších technológií, ktoré integrujú motor práčky, spolu s hnacím remeňom a remenicou do jediného, tichého a odolného mechanizmu. Ten je pritom pripojený priamo k bubnu.

Srdcom technológie je krokový motor, ktorý sa dá oveľa lepšie ovládať ako iné, bežné motory. Vďaka tomu je potom možné naprogramovať práčke také pohyby bubna, ktoré prinesú do prania väčšiu efektivitu, s väčšou čistotou.

Presne o tom je aj technológia 6 Motion, alebo inak povedané 6 pracích pohybov pre efektívne pranie a rozloženie pracieho prášku. Motor je účinný aj pri odstreďovaní vody, keďže dokáže bubon otáčať rýchlosťou až 1400 otáčok za minútu. Výrobca pritom svojej technológii verí natoľko, že záruka na motor je až 10 rokov. Inak povedané, podľa VDE certifikátu sa životnosť odhaduje na 5000 pracích cyklov, čo pri bežnom praní postačí na 22 rokov.

Objem bubna je až 59 litrov, čo znamená, že ho môžete využiť na pranie bielizne od množstva jeden kilogram, až po maximálnu náplň 7 kilogramov. No a pre veľkú náplň aj veľké dvierka, v tomto prípade 35 centimetrové.

Práčka má 14 pracích programov, kde popri klasických, vyniknú najmä špeciálne, ako program pre alergikov, osvieženie bielizne, jemná starostlivosť, prípadne odstraňovanie škvŕn. Prostredníctvom LED displeja sa dostaneme aj k profi režimom, a to konkrétne napríklad pre športové oblečenie, či pre tiché pranie.

Určite nemožno zabudnúť na dva špeciálne režimy, a to Turbo Wash a Turbo Steam. Obe pritom šetria energie. Turbo Wash dokáže vyprať bielizeň za hodinu. No a Turbo Steam, alebo aj pranie v pare, ponúka zvýšený prací výkon, pri nižšej spotrebe energie. Parná aviváž po odstredení rozprašuje paru, čím obmedzuje množstvo záhybov a prevzdušňuje bielizeň.

Nakoniec každé pranie s touto práčkou by malo byť efektívne, aj vďaka funkcii Fuzzy logic, ktorá si parametre prania a spotrebu vody nastaví podľa automatického odváženia bielizne. Keďže ide o výrobok LG, do ktorého portfólia patria aj mobilné telefóny, tak sa práve táto práčka dokáže so smartfónom spárovať. A to cez technológiu NFC. Potom sa už dá priamo zo smartfónu pustiť a kontrolovať prací cyklus. Takýmto spôsobom sa dá s práčkou komunikovať aj v prípade jej chybových hlásení.

Napriek mnohým technológiám, ktoré spotrebovávajú elektrickú energiu si práčka dokázala obhájiť jednu z najlepších energetických tried, keďže patrí už do triedy A+++. No okrem úspor v oblasti energií prinesie táto biela pani, s čiernymi dvierkami, určite aj veľký kus elegancie do práčovne, či kúpeľne.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)