Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Vysokotlakový čistič Kärcher K3 Car & Home T50

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
18. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kto má rodinný dom, iste dobre vie, aké namáhavé je udržiavať čistotu v jeho okolí, rovnako i karoséria auta dokazuje majiteľovu pravidelnú starostlivosť. A pritom odstraňovať nečistoty môže byť aj jednoduché. Napríklad i s praktickým vysokotlakovým čističom Kärcher K3 Compact Car & Home T50.

Balenie čističa je pomerne efektívne, jeho veľkosť prináleží práve veľkosti zariadenia, ktoré je hneď na vrchu. Pribalený je aj autošampón. Ďalej je tu i rúčka, ktorá je nasaditeľná na zariadenie a zlepšuje manipuláciu s ním. Čistič je pojazdný a tak nájdeme v balení i kolieska z plastovej hmoty. Ďalší pribalený čistiaci prostriedok Patio & Deck je určený na umývanie terás.

Na rad prichádza striekacia pištoľ, ku ktorej potrebujeme aj ďalšie nástavce vrátane umývacej kefy na čistenie plôch. Na prepojenie čističa a striekacej pištole slúži vysokotlaková hadica. A máme tu aj druhé koliesko, vďaka ktorému bude čistič plynulo pojazdný. Prichádza rotačná tryska na čistenie vonkajších podláh a rovných plôch.

A je tu ďalšia forma striekacej pištole s nádržkou na čistiace prostriedky. K tomu nástavec na striekaciu pištoľ a tiež druhá časť predĺženia k rotačnej tryske. No a k nej patrí ešte jeden diel balenia. K dispozícii sú aj nástavce na pripojenie záhradnej hadice a tiež zarážky na pripevnenie koliesok. No napokon ešte návody.

Tento malý a skladný pomocník je určený nielen na čistenie veľkých plôch, ale so špeciálnymi nástavcami sa stane osobnou umyvárňou pre autá, motocykle, či bicykle. S vymeniteľnými nástavcami Home Kit sa postará o terasy, špinavé vonkajšie omietky na stenách, záhradné múry a ploty, záhradný nábytok či lavičky. S regulovateľným tlakom 20-120 barov dokáže vyvinúť jemný, ale aj poriadne silný a účinný vodný prúd tak, aby predmety nepoškodil.

Čistič K3 je ľahký a pomocou širokej rukoväte sa pohodlne prenáša. Manipuláciu s K3-jkou zvládne zrejme každý, pretože sa pohodlne posúva na pomocných kolieskach. Stačí ho pripojiť k zdroju vody, zasunúť do zásuvky a raz-dva je pripravený na likvidovanie poriadne hrubej špiny.

K3 čistič je obdarený extra dlhým prívodným káblom a tiež 6 metrovou vysokotlakovou hadicou. S rýchlo-spojkou Quick-Connect je pripojenie a odpojenie hadice od stroja a pištole rýchle a nenáročné. Súčasťou príslušenstva je plošný čistič T50 na čistenie menších tvrdých plôch bez rozstreku vody, mimo čistených povrchov. Na hĺbkové čistenie je určená vysokotlaková pištoľ.

So súpravou Car Kit sa dá pohodlne umyť aj karoséria auta. Na bežné znečistenie povrchov je určená pozdĺžna umývacia kefa „SoftClean“. Dýza s kapacitou 3 dcl účinne napení umývací prostriedok a zaschnuté nečistoty zlikviduje tryska s rotujúcim bodovým prúdom vody. K sade patrí aj originálny 0,5 l koncentrovaný autošampón Patio & Deck.

Pripojenie záhradnej hadice v prípade potreby zjednoduší originálny adaptér, pričom následne je možné prúd vody regulovať s priloženým nástavcom.

Všetky nástavce majú pritom svoje miesto na praktickom držiaku, rovnako ako kábel a hadica, ktoré sa dajú zavesiť priamo na telo čističa.

S vysokotlakovým čističom Kärcher K 3 Compact Car & Home T50 sa umývanie môže stať možno aj zábavou. Nuž, prečo ho teda nevyskúšať v praxi?

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)