Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Samsung G531 Grand Prime VE

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
26. 10. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Maximálny výkon v extra štíhlom tele, taká je hlavná poznávacia črta smartfónu Samsung G531 Grand Prime VE. Spoznáte ho aj podľa balenia.

Nakoniec je telefón v ňom hneď na vrchu, pod ním poteší malý výstižný návod. Nechýbajú ani hands-free slúchadlá, USB nabíjačka a k nej aj dátový a nabíjací USB kábel. No a napokon ešte vymeniteľná batéria.

V tele smartfónu s hrúbkou 8,6 milimetra a váhou 156 gramov je ukryté množstvo funkcií, ktoré spríjemňujú používateľom jeho využitie. Na prvý pohľad dotvára sofistikovaný dizajn zariadenia žiarivá dotyková QHD TFT obrazovka s veľkosťou 5 palcov.

Výrobca vybavil prístroj najnovšou verziou systému Android 5.1 Lollipop. Výkon zabezpečil vložením procesoru Malvell PXA1908, ktorý je 64-bitový a má 4 jadrá. Všetky pracujú s nataktovaním čipu na 1,2 Ghz a tým je umožnený aj spoľahlivý multitasking. Operačná pamäť má veľkosť 1 GB. Pre všetky súbory a dáta poskytuje Grand Prime 8 GB úložnej kapacity, pričom ju je možné kedykoľvek rozšíriť pomocou microSD karty s veľkosťou až 128 GB.

Čo sa týka mobilného dátového prenosu, tak telefón podporuje technológiu 4G / LTE. Rýchly prenos dát pritom umožní aj cez USB slot vo verzii 2.0, cez Wifi Direct, Bluetooth verzie 4.0 a NFC. Kapacita lítium-iónovej batérie je 2600 mAh, čo podľa výrobcu znamená výdrž asi pre 14 hodín štandardného hovoru alebo 33 hodinové počúvanie hudby.

Telefón Samsung G531 Grand Prime patrí aj do rúk tých, ktorí radi fotia. Pre čo najkvalitnejšie zachovanie spomienok a jedinečných momentov zaznamená fotoaparát snímky v kvalite 8 megapixleov s rozlíšením 3264 na 2448 bodov.

Kamera je doplnená o autofocus, LED blesk a videá dokáže nahrávať v kvalite HD. Ani predná kamera sa nemá za čo hanbiť, keďže od tvorcu dostala rozlíšenie 5 megapixelov, takže zaujme aj selfistov.

Samsung G531 Grand Prime je teda nepochybne moderný, štýlový telefón. Ak sa pre neho používateľ rozhodne, môže si svoju radosť zvýšiť aj výberom prevedenia v bielej, šedej alebo zlatej farbe presne podľa svojho vkusu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)