Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Lenovo A7000

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
23. 6. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nadšenci zvuku vedia, čo pre nich znamená Dolby, čo však znamená to, ak sa táto technológia dostane do mobilného telefónu? Odpoveďou je určite nové Lenovo A7000. Práve tento model prichádza s inovovaným systémom zvuku v tele moderného a všestranného smartfónu.

Na úvod balenia si používateľ nájde návody so záručnými listami. Už štandardne sa zariadenie nachádza priamo na vrchu. Istým štandardom balenia Lenovo zariadení je aj priložená ochranná fólia.

Ďalšie návody sú hneď pod ňou. Nesmie chýbať dátový a nabíjací USB kábel a ani USB nabíjačka, ktorá sa káblom prepája s telefónom. No a samozrejme aj handsfree sada slúchadiel s ovládaním. Keďže je batéria vyberateľná, nájdeme ju zabalenú samostatne. A tá už balenie uzatvára.

Všetko sa odohráva na dotykovom, 5,5 palcovom HD displeji s rozlíšením 720 na 1 280 bodov. Jeho technológia IPS pritom umožní sledovať obrazovku zo 180 stupňového pozorovacieho uhla.

Telefón funguje vďaka operačnému systému Android 5.0 Lollipop. O jeho chod sa stará 8 jadrový procesor MediaTek True8Core™ Cortex-A53 s rýchlosťou 1,5 Ghz. Operačná pamäť s veľkosťou 2GB dokáže spracovať plynulý chod viacerých spustených aplikácií naraz. Všetky dáta, ktoré vytvorí používateľ, či aplikácie, pojme zase 8GB úložný priestor. Ten sa dá pritom dodatočne rozšíriť, cez MicroSD kartu, až do 32 GB.

Telefón Lenovo A7000 sa hrdí najmä spôsobom spracovania zvuku. Technológia Dolby Atmos rovnomerne vyrovnáva hlasitosť počas všetkých druhov prehrávaného obsahu. Zvuk navodzuje pocit, že sa spoločne s obrazom nachádza všade v okolí, takže si používateľ vychutná akýsi priestorový zvukový zážitok.

V telefóne, okrem mikro USB portu, nájdeme aj 3,5 mm Jack konektor pre pripojenie slúchadiel, s ktorými sú zvuky ešte živšie a dokážu prichádzať nielen zo strán, ale aj zhora.

Pre praktické multimediálne využitie je telefón vybavený prednou 5Mpx kamerou pre obľúbené selfie alebo videohovory a tiež zadnou kamerou s 8 Mpx, vybavenou LED bleskom i autofocusom.

Lenovo A7000 dokonca podporuje prenos dát cez siete štvrtej generácie, teda LTE. Smartfón je navyše doplnený ešte aj o druhý slot pre SIM kartu, takže odpadá nutnosť nosievať so sebou jeden telefón pre služobné a druhý pre súkromné hovory.

A ani o dĺžku telefonovania vôbec netreba mať obavy. Smarfón sa môže spoľahnúť na vymeniteľnú 2900mAh lítium-polymérovú batériu.

Lenovo A7000 je telefónom, ktorý zaujme na pohľad aj pri používaní. Zvlášť nadšencov zvuku. No a jeho budúci majitelia si tento hudobný skvost môžu zvoliť vo verzii ónyxovej čiernej alebo v perlovej bielej farbe.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)