Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón LENOVO A6000 Dual SIM

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
7. 5. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Príjemný na pohľad a prekvapivý na počutie pri prehrávaní hudby. Taký je nový smartfón Lenovo A6000 Dual SIM s vylepšeným zvukom, pre všetkých milovníkov kvalitnej hudby, ktorí ju chcú mať stále so sebou.

Čo by to bolo za zariadenie, keby k nemu nebol záručný list. V balení je preto hneď navrchu. Samotný telefón prichádza na svetlo sveta už v odnímateľnom priehľadnom ochrannom plastovom obale. Nechýbajú potrebné návody. Pri Lenove sme si už zvykli na dodatočnú výbavu, ktorou je v tomto balení ochranná fólia na displej. Priložená je vyberateľná batéria s kapacitou 2300 mAh. Nájdeme samozrejme aj handsfree slúchadlá, USB nabíjačku a k nej dátový a nabíjací USB kábel.

Obrazovka telefónu A6000 žiari sýtymi farbami a ostrým rozlíšením 720 na 1280 bodov. Vo vnútri pracuje Lenovo so systémom Android 4.4 KitKat. Ten sa zameral na zlepšenie viacerých používateľských procesov, vrátane vylepšenej odozvy dotyku.

O bezproblémový a plynulý chod sa stará 64-bitový štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon s taktom 1,2 GHz. Vnútorný úložný priestor zariadenia je rozšíriteľný z 8GB o ďalších 32 GB prostredníctvom microSD kariet.

Hlavnou črtou Lenova A6000 je jeho hudobné nadanie. Dokáže totiž reprodukovať výnimočný zvuk prehrávaných skladieb, a to vďaka technológii Dolby Digital Plus, zvýšenej úrovni hlasitosti a tiež vďaka dvojici kvalitných reproduktorov či externých slúchadiel. Hudobné skladby znejú reálnejšie, hlbšie, a to aj na miestach kde je hluk a ruch.

Milióny obľúbených skladieb či videí si môžete neobmedzene vychutnávať vďaka vstavanej hudobnej online aplikácii Guvera. Prípadne ich vďaka integrovanému vysokorýchlostnému dátovému pripojeniu LTE - 4G môžete aj kedykoľvek sťahovať.

Aplikácie v telefóne sú vopred starostlivo navrhnuté a predinštalované pre maximálne pohodlie používateľa, a to v rôznych oblastiach využitia. Súbory môžete zdieľať napríklad prostredníctvom aplikácie SHAREit bez poplatkov a bez pripojenia k bezdrôtovej sieti.

Zadný fotoaparát má rozlíšenie 8Mpx a s automatickým zaostrovaním či LED bleskom sa s ním môžete tešiť na ostré a jasné výsledné fotografie a videá. Nesklame ani predná 2 Mpx kamera určená pre autoportréty či videohovory.

A6000 myslí aj na komfort používateľa s viacerými SIM kartami. Ak teda potrebujete prijímať na jednej karte súkromné a na druhej pracovné telefonáty, poteší vás dvojica slotov práve pre SIM karty.

Lenovo A6000 je teda moderný smartfón určený práve moderným ľuďom s nárokmi na praktické funkcie, dizajn a kvalitnú hudbu. Rozhodne sa preto oplatí si ho zaradiť do ponuky pri výbere mobilného telefónu.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)