Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Samsung Galaxy S III Neo

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
13. 4. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak ste patrili k milovníkom vydareného modelu spoločnosti Samsung, Galaxy S3, po takmer troch rokoch sa modernejší a vylepšený model vracia na scénu pod označením Galaxy S III Neo.

Na vrchu balenia Galaxy S III Neo si tróni samotné zariadenie. Pre niektorých sú potrebné i návody. Nemôže chýbať sieťová USB nabíjačka a k nej aj dátový a nabíjací USB kábel. Batéria je vyberateľná a s kapacitou 2100 mAh. Ďalej sú k dispozícii hands-free slúchadlá vo farbe telefónu, ako aj ich náhradné, silikónové štuplíky.

Napriek väčšiemu 4,8 palcovému displeju sadne dobre do každej ruky. Môže sa popýšiť Super AMOLED displejom a HD ready rozlíšením 720 na 1280 bodov. Pritom všetkom nezabúda na výrazné šetrenie energie.

O chod systému sa stará operačný systém Android vo verzii 4.4 Kit Kat. Rýchle reakcie má na svedomí štvorjadrový procesor s taktom 1,4 GHz ako aj 1,5 GB RAM pamäťe. Všetky aplikácie i multimediálne súbory by sa mohli pomestiť na 16 GB internú pamäť, rozšíriteľnú pomocou MicroSD karty až na 64 GB.

Telefón si nepochybne obľúbite pre jeho pohotovosť a inteligenciu, ale najmä pre jeho bezpečnosť. S radom inovatívnych bezpečnostných riešení pomáha predchádzať krádeži identity, strate dát a podporuje celú radu protokolov VPN, čím umožní vytvoriť si z telefónu mobilné pracovisko i pre firemné účely.

Funkcie, funkcie, funkcie – tak tých má NEO naozaj požehnane. Napríklad Smart Alert, ktorá používateľa okamžite informuje, po príchode k telefónu, o zmeškaných hovoroch a nových správach krátkym vibrovaním.

Telefón dostal do vienka aj známy S Voice, teda hlasové ovládanie používateľom. Na povel dokáže napríklad vypnúť budík, odmietnuť či prijať hovor. Telefón doslova vycíti, čo chcete robiť. S Direct Call si ho stačí priložiť k uchu a on automaticky zavolá osobe, ktorej v danej chvíli píšete smsku.

So Samsungom Neo sa nemusíte obávať ani otravného vypínania obrazovky vo chvíli, keď čítate elektronickú knihu alebo si pozeráte webové stránky. Vďaka prednej kamere, ktorá sleduje vaše oči a funkcii Smart Stay, telefón pochopí, či sa na displej práve pozeráte, a ak áno, nechá ho rozsvietený.

Telefón je ako stvorený pre sociálne siete. Vie napríklad zosynchronizovať tváre vo fotoalbume s ich tvárami v multimediálnych kanáloch na sociálnych sieťach. Takto môžete vždy vedieť, čo práve robia vaši známi.

Navyše, podporuje AllShare Cast, a tak môžete bezdrôtovo zdieľať obsah telefónu na obrazovke televízie alebo počítača. S funkciou Pop Up Play sa dajú využívať viaceré aplikácie naraz a zároveň ich sledovať v samostatnom okne.

Telefón má pritom všetkom statočnú výdrž batérie s kapacitou 2 100 mAh. Pri prenose dát nechýba konektivita s podporou HSPA +, WiFi a dokonca aj NFC.

Parťákmi pri multimediálnej zábave vám zase bude dvojica fotoaparátov. Ten predný pre autoportréty s rozlíšením 1,9 megapixelov a zadný, s výkonným CMOS čipom, si prináša 8 megapixelov a blesk.

Samsung Galaxy S3 NEO je teda plnohodnotným nástupcom predchádzajúceho modelu. Nakoniec veď v sebe snúbi minimalistický dizajn, výkon, a to všetko pri maximálnej pohodlnosti užívateľského ovládania.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)