Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Tablet Xperia Z3 Compact

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
19. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rodina Xperia zo SONY sa už tradične teší pomerne veľkej obľube medzi používateľmi smartfónov. Tentoraz sa však rozšírila o tablet, ktorý nie je len taký tradičný. Vďaka svojim rozmerom si totiž získal, podobne ako jeho súrodenec medzi smartfónmi, označenie COMPACT.

A kompaktné je aj jeho balenie. Štandardom sa už stáva, že na vrchu balenia je samotné mobilné zariadenie. Výnimkou nie je ani Xperia Z3 Tablet Compact.

Nechýba kôpka návodov a ani USB nabíjačka spolu s dátovým a nabíjacím USB káblom.

SONY Xperia Z3 Tablet Compact sa môže pochváliť tým, že je to jeden z najtenších odolných tabletov na svete. Jeho hrúbka je len 6,4 milimetra a váži len 270 gramov.

Odolnosť sa pritom do tabletu dostala hneď v niekoľkých podobách. V prvom rade voči vode. Tablet je ponoriteľný do hĺbky až 1,5 metra po dobu 30 minút, takže dažďa, sprchy a ani vane sa len tak nezľakne. Rovnako tak odolá aj voči prachu.

Displej Z3jky dostal do vienka uhlopriečku 8 palcov a rovnako aj niekoľko technológií. V prvom rade je to Triluminos, ktorý prináša vernejšie zobrazenie farieb. K tomu aj technológia X-Reality, ktorá zvýši počet detailov i vo videách s horšou kvalitou.

Aj vo vnútri si našla miesto poriadna výbava. Srdcom je dnes jeden z najrýchlejších procesorov pre mobilné zariadenia Qualcomm Snapdragon 801 s rýchlosťou 2,5GHz a so štyrmi jadrami. K tomu aj 3GB pamäte RAM.

Čo sa úložného priestoru týka, výrobca dal na výber verziu so 16GB alebo 32GB. K tomu je však možné priestor rozšíriť aj cez micro SD kartu o ďalších až 128GB.

Úložný priestor slúži okrem aplikácií aj pre multimédiá, ktoré možno spraviť cez jednu z dvoch kamier. Selfie kamera má 2,2 megapixelu a zadná ich má viac ako 8.

Aj na samotné prehrávanie multimédií je tablet ako stvorený. Vrátane zvuku. Ten totiž podporuje technológia Digital Sound Enhancement Engine, ktorá sa hudobným skladbám s horšou kvalitou snaží pomôcť v tom, aby aj ich zvuk bol naozaj čistý a počúvateľný.

Bezdrôtové pripojenia sú k dispozícii všetky, vrátane NFC a dokonca aj podpory 4G sietí, cez LTE.

Xperia Z3 Tablet Compact je zatiaľ jediným tabletom na svete, ktorý sa dá spojiť s hernou konzolou PlayStation 4. Vďaka tomuto spojeniu tak cez Wi-Fi rozhranie môže používateľ hrať hry z veľkej konzoly priamo na tablete.

Za všetkým pritom stojí energia z poriadnej batérie. Aj napriek malej hrúbke sa do tela podarilo dostať 4500 mAh kapacitu, čo znamená viac ako 15 hodín prehrávania videa. A keby už dochádzali sily, zariadenie má aj špeciálny režim STAMINA, ktorý ešte dokáže batérii čo-to zachrániť, aby bolo zariadenie minimálne funkčné.

SONY Z3 Tablet Compact tak ako zástupca rodiny Xperia opäť nesklamal. Ba priam naopak, v mnohých veciach celkom zaujal.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)