Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Smartfón Lenovo Vibe X2

NAY: Smartfón Lenovo Vibe X2
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 1. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lenovo sa okrem notebookov zameriava v poslednej dobe aj na trh so smartfónmi. Prichádza s novinkou Vibe X2, ktorý vás na prvý pohľad zaujme svojím dizajnom a vrstvenými farbami krytu smartfónu.

Dizajn telefónu preniesol výrobca aj do balenia, v ňom je v hornej zásuvke samotný smartfón. Pod ním sú uložené návody.

Lenovo nezabudlo ani na ochranu zariadenia. V balení je tak aj ochranná fólia, ale aj priehľadný plastový kryt pre zadnú časť mobilu. No a v tejto časti balenia sa ešte nachádza aj pomôcka pre výmenu SIM karty.

Spodná zásuvka zasa ukrýva USB nabíjačku spolu s dátovým a nabíjacím USB káblom, no a samozrejme aj slúchadlá.

Display smartfónu je pomerne veľký a to päť palcov. Vďaka tomu si môžete vychutnať hranie hier alebo pozeranie videí na poriadne veľkej ploche. A aby bol zážitok plnohodnotný, ponúka rozlíšenie displeja vo Full HD kvalite.

Ak sa chcete odlíšiť od ostatných, na výber máte viacero farieb krytu smartfónu. V ponuke je totiž niekoľko farebných variácií, pričom základ krytu tvoria tri farebné vrstvy. Tie spolu navzájom v odtieňoch ladia.

Vysoký výkon zabezpečí najnovší procesor MediaTek s ôsmimi jadrami, z ktorých polovica má frekvenciu až 2Ghz. Práve rozdelenie výkonu jadier používa procesor pre šetrenie energie batérie a tiež pre plynulý bej viacerých aplikácií naraz.

Systémová pamäť smartfónu je 2GB, čo je úplne dostačujúce pre najnovší operačný systém Android 4.4 KitKat. Vnútorný úložný priestor pre vaše aplikácie, fotky a videá je úctyhodných 32GB. Kapacita sa však už nedá rozšíriť o mikroSD kartu, ako býva zvykom pri iných typoch smartfónov.

Vibe X2 je samozrejme vybavený aj fotoaparátom. Zadný zvláda rozlíšenie 13 megapixelov a nasvietiť fotenú scénu môžete pomocou LED diódy. Pomerne zaujímave parametre má predný fotoaparát – ten prispeje ku kvalite vašich selfie fotiek rozlíšením 5 megapixelov. V tomto prípade môžete dokonca spúšť ovládať pomocou hlasových povelov alebo gestikuláciou. Vyfotiť selfie snímku tak bude pre používateľa jednoduché a zábavné.

Bezdrôtové pripojenie je štandardné a to buď pomocou WiFi alebo Bluetooh. K pohodlnému a rýchlemu surfovaniu na internete prispieva aj vysoko rýchlostné pripojenie modulom siete štvrtej generácie, čiže LTE.

Batéria je vstavaná a jej kapacita je 2300mAh. Výdrž smartfónu je v priemere sedem a pol dňa v pohotovostnom režime. Pre siete 3G a 4G výrobca udáva celkovú dĺžku hovorov 11,5 hodiny.

Vibe X2 od Lenova teda ponúka to, čo sa očakáva od moderného smartfónu a to všetko v štýlovom farebnom dizajne.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)