Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

NAY: Prestigio MultiPhone 7600 Duo

Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
16. 10. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotoaparáty v mobiloch sa stali našim každodenným spoločníkom - aj pokiaľ ide o obľúbené selfie snímky, ktoré zhotovujeme pomocou predných kamier mobilov. Máloktorý smartfón si však dovolí predný fotoaparát s rozlíšením osem megapixelov. Spoločnosť Prestigio s tým ale problém nemá a z jeho smartfónu MultiPhone 7600 Duo sa tak stáva naozaj poriadny selfie fotoaparát. No popri tom ani ostatné parametre zariadenia nezaostávajú.

Výrobca na veľkosti rozhodne nešetril, a tak sa uhlopriečka displeja vyšplhala na celých šesť palcov. Vlastní rozlíšenie 1280 na 720 bodov a uvidíte na ňom všetko, čo odfotografujete jedným z dvoch fotoaparátov. Špeciálne na nich si dalo Prestigio záležať, a tak sú oba vybavené poriadnym rozlíšením.

Kým zadný BSI senzor prichádza s trinástimi megapixelmi a asistuje mu autofokus a blesk, predný fotoaparát sa chváli spomínanými, až ôsmimi megapixelmi. Z vašich autoportrétov tak nebude len snímka s webkamerovým rozlíšením, ale plnohodnotná ostrá fotografia. Fotoaparát poskytuje viacero režimov, no k dispozícii sú aj ďalšie možnosti postprodukčných úprav. Výkon zabezpečujú štyri jadrá procesora Mediatek, s architektúrou Cortex A7 a taktom jeden a pol GigaHerza. Pamäť RAM vlastní 1GB a kapacita úložného priestoru má 4GB. Pomocou mikro SD karty sa však dá rozšíriť. O operačný systém sa stará Android vo verzii 4.2 Jelly Bean.

Konektivitu podporuje mikro USB port a z bezdrôtovej komunikácie nechýba Bluetooth, WiFi, ale aj NFC. V rámci tejto technológie je tu možnosť využívať takzvané NFC tagy, ktoré slúžia k rýchlemu nastaveniu rôznych profilov a tiež k posielaniu informácií. MultiPhone 7600 podporuje duálnu SIM kartu, čo sa môže zísť všetkým, ktorí doma fungujú s dvoma mobilnými operátormi, prípadne mnoho cestujú a využívajú aj predplatené zahraničné SIM karty, alebo chcú oddeliť prácu od osobného života a majú teda jedno služobné a druhé súkromné číslo.

Ide pritom o dva rôzne rozmery - mini a mikro SIM. Batéria je vyberateľná a jej kapacita je 2600 mili Ampér hodín. Všetko sa pritom vmestilo do tela s hrúbkou len osem celých štyri desatiny milimetra, čo zo smartfónu robí doslova chudého obra. Príjemným prekvapením v balení je i flipové puzdro. Plastové bočnice zabezpečia, aby v ňom smartfón pevne držal. Ovládacie tlačidlá sa na smartfóne nachádzajú len na jednej strane a je k nim i v obale jednoduchý prístup. Puzdro smartfón nielen chráni, ale ho aj udrží vo viacerých polohách pre lepšie prehliadanie obrázkov, či videa.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci s NAY Elektrodom a produkt si môžete zakúpiť tu.)