Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentnou technológiou v matraci do boja proti chrápaniu!

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
30. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Chrápanie rozdelilo už nejedno manželstvo. Často zaň môže alkohol, únava, choroba, nadváha, ale i spánkové poruchy. Existuje však technológia, ktorá inteligentne bojuje voči nepríjemným nočným zvukom spiaceho. Nazýva sa Magni Smartech a na najväčšej spotrebiteľskej výstave v Las Vegas, Consumer Electronics Show (CES) 2018, bude mať svoju premiéru.

Magni Smartech predstavuje inovatívny, integrovaný systém spánku, ktorý zaznamenáva a analyzuje údaje o spiacom a jeho prostredí počas spánku. Riadiaca jednotka spracúva zhromaždené údaje, ktoré potom zobrazí v aplikácii smart zariadenia alebo na svojej webovej lokalite Smartech. 

ces 2018, las vegas, matrac, smart, magniflex, magni smartech

Systém sa skladá zo základne, matraca a spánkovej technológie Magniflex. Všetky potrebné informácie zhromažďuje prostredníctvom množstva senzorov, ktoré zaznamenávajú širokú škálu údajov o spánku a spánkovom prostredí, ako je čas budenia, hĺbka spánku, priemerná srdcová i dychová frekvencia, úroveň jasu a hluku v spálni, a ešte omnoho viac.

ces 2018, las vegas, matrac, smart, magniflex, magni smartech

Unikátnou vlastnosťou Magni Smartech je však práve funkcia proti chrápaniu, ktorá automaticky rozpozná, keď spiaci chrápe. Vtedy zmení polohu lôžka, až kým chrápanie neustane a následne sa vráti do pôvodnej polohy. Revolučnosť technológie spočíva v tom, že nepotrebuje manuálnu aktiváciu vedľa spiaceho partnera. Funkcia sa aktivuje po rozpoznaní chrápania automaticky.

ces 2018, las vegas, matrac, smart, magniflex, magni smartech

Samotná spoločnosť Magniflex, ktorá sa zaoberá oblasťou zdravého spánku už vyše 50 rokov, verí, že táto technológia bude na výstave mimoriadnym lákadlom.