Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mrazivé zdravie zo Slovenska do celého sveta

Mrazivé zdravie zo Slovenska do celého sveta
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Liečba chladom alebo kryoterapia je modernou a uznávanou liečebnou metódou. Blahodarne pôsobí nielen pri regenerácii vrcholových športovcov, ale aj liečbe rôznych typov ochorení. Spoločnosť CRYOMED z Nových Zámkov, svetový líder vo výrobe a vývoji kryosáun, dnes v slovenskej premiére predstavila zariadenie na lokálnu kryoterapiu – Cryofén.

Účinky celotelovej kryoterapie je možné primárne zažiť buď v kryokomore alebo v kryosaune, ktorá je jej modernou, mobilnou a cenovo výhodnejšou alternatívou. A práve vo vývoji a výrobe kryosáun patrí Slovensko k svetovým lídrom. „V posledných rokoch zaznamenávame nielen významný nárast záujmu o naše zariadenia, ale ich rôzne modifikácie pre rôzne terapeutické použitia. Na trhu silnie dopyt aj po zariadeniach na lokálnu liečbu chladom. Našou odpoveďou je Cryofén, ktorý sme dnes v slovenskej premiére predstavili. Je to moderné, ultra mobilné a cenovo nenáročné zariadenie, môže si ho dovoliť aj menšia prevádzka alebo jednotlivec, ktorý plánuje poskytovať zákazníkom služby v oblasti liečby chladom,“ hovorí Tomáš Jurík, riaditeľ spoločnosti CRYOMED, s.r.o., ktorá z Nových Zámkov zásobuje celý svet hi-tech kryosaunami a príslušenstvom.

Cryofén (cryo stroj)

 

V niektorých prípadoch v kozmetike, dermatológii, traumatológii a športovej medicíne je potrebné ochladiť špecifickú oblasť pokožky bez ovplyvnenia ostatných častí tela. Najvhodnejším zariadením na tieto účely je práve Cryofén. Je to zariadenie na lokálnu kryoterapiu s použitím ochladeného prúdu plynu, ktorý sa skladá najmä z pary kvapalného dusíka.

Zariadenie je kompaktné a môže sa používať pohodlne v každej zdravotníckej klinike alebo kozmetike. Cryofén môže byť použitý bez pomoci ďalšej osoby, keďže ide v podstate o kozmetické zariadenie pre starostlivosť o telo. Zariadenie je vynikajúcim doplnkom každej existujúcej kryosauny, pretože používa podobný typ Dewarových nádob.

Okrem skvelej mobility ponúkne aj prvotriednu účinnosť, bezhlučnú prevádzku a jednoduché používanie. Čas potrebný na prípravu a dosiahnutie pracovnej teploty je kratší ako 10 minút. Spotreba kvapalného dusíka na jednu procedúru nepresahuje 0,9 litra kvapalného dusíka, čo je najnižšia hodnota na trhu takýchto zariadení. Pri používaní Cryofénu sa navyše pokožka nikdy nedostane do styku s kvapalným dusíkom.

Cryofén (cryo stroj).

Kryosauna CRYOMED PRO

 

CRYOMED PRO je špičkový model kryosauny, ktorý patrí medzi to najlepšie, čo je dnes celosvetovo v tejto oblasti k dispozícii.

„Kryosauna je zariadenie, v ktorom sa pomocou tekutého dusíka dá dosiahnuť veľmi nízka teplota až do -160 stupňov Celzia. Tento extrémny chlad, podľa toho čo vymysleli Japonci asi pred 30 rokmi, má blahodarné účinky na ľudské telo či už po liečebnej ,alebo regeneračnej stránke. Princíp kryosauny funguje tak, že telo vníma chlad ako stres. Mozog začína vylučovať látky, ktoré majú telo ochrániť. A práve to sú tie pozitívne látky, ktoré vplývajú na to, že sa rany lepšie zahoja, že telo lepšie zregeneruje. Je napríklad známe, že ľudia, ktorých sa podarilo zachrániť pred zamrznutím, mali v takejto zime fantastické sny či dokonca erotické. Pri mínusových teplotách sa vylučujú napríklad aj endorfíny, ktoré sú silnejšie ako morfium. Zvyšuje sa hladina kortikoidov, ktoré pôsobia proti zápalom,“ vysvetľuje známy lekár a špecialista v oblasti kryoterapie MUDr. Ernest Caban, ktorý o blahodarných účinkoch kryosauny napísal aj dve knihy.

Kryosauna CRYOMED PRO.

Kryosaunu využívajú aj top športovci

 

Blahodárne účinky kryosauny využívajú aj svetové športové hviezdy. Jednu má vo svojom dome namontovanú aj jeden z najlepších futbalistov súčasnosti Cristiano Ronaldo. Kryosauny z Nových Zámkov využíva množstvo svetoznámych tímov v rôznych športových odvetviach - v hokeji napríklad New York Rangers z NHL, v basketbale Milwaukee Bucks z NBA alebo najúspešnejší futbalový tím v Taliansku Juventus Turín. U nás sú to okrem iných aj biatlonisti ako olympijská víťazka Anastasia Kuzminová alebo Martin Otčenáš.

Nedávno kryosauna od slovenského výrobcu pomáhala slovenským futbalistom do 21 rokov v príprave na zápasy majstrovstiev Európy v Poľsku. „Je to super prístroj. V Šamoríne sme trénovali dvojfázovo a vždy večer sme ho využili. Človek si musí trochu zvyknúť na tú zimu. Kryosauna nám skvele pomáha uvoľniť svalstvo a povzbudiť telo na ďalší zápas. Regenerácia je vďaka nej oveľa rýchlejšia,“ vysvetlil pre futbalsfz.sk kapitán našej reprezentácie do 21 rokov Adam Zreľák a aktuálne hráč nemeckého 1. FC Norimberg.

Prevencia pred chorobami

 

Kryosauna aj skvelou prevenciou pred rôznymi chorobami. „Liečebná zložka pôsobí aj pri detskej mozgovej obrne, artritíde aj dospelých, nielen detí, pri všetkých zápalových ochoreniach, ktoré sú v krysaune indikované. Preto napríklad zdravotné poisťovne v Poľsku a Nemecku preplácajú vstupy do kryokomôr. Každému poistencovi uhradia 10 vstupov v rámci prevencie. Prišli na to, že tých 10 zaplatených vstupov je podstatne lacnejších, ako neskôr ďalšie peniaze vyhodené na liečbu,“ dodáva MUDr. Caban.

CRYOMED - Mária Zelinová.

(Zdroj: Tlačová správa CRYOMED)