Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S Withings tlakomerom môže lekár sledovať zdravotný stav pacienta na diaľku

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
18. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj v oblasti osobnej starostlivosti o zdravie ide vývoj vpred a výsledok vývoja sa objavil na trhu v podobe dizajnového monitora krvného tlaku, Withings Wireless. Táto zdravotnícka pomôcka, schválená americkou Správou potravín a liečiv (FDA), je šikovné zariadenie s netradičným dizajnom, bezdrôtovou technológiou a s množstvom funkcií.

Meranie krvného tlaku je pre niektorých pacientov nevyhnutná povinnosť, aby dokázali sledovať svoj zdravotný stav. Keďže merania je potrebné opakovať aj viackrát denne, aby namerané hodnoty boli správne interpretovateľné, tlakomer by mal byť ľahko ovládateľný a užívateľsky pohodlný.

Tlakomer, prístroj na meranie tlaku, domáci tlakomer, digitálny tlakomer, Bluetooth, krvný tlak, zdravie, starostlivosť o zdravie,

Monitor Withings Wireless je primárne určený na sledovanie tlaku a pulzu. Pomocou Bluetooth sa Withings dokáže automaticky spárovať s príslušnou aplikáciou v smartphone, tablete či PC, a zobrazí namerané výsledky systolického, diastolického krvného tlaku či srdcového tepu. Výsledky preto nie je potrebné nikam zapisovať, pretože aplikácia si zaznamenáva všetky namerané hodnoty a zobrazuje ich v prehľadnom grafe. Následne ich môže pacient zdieľať online s blízkym príbuzným, prípadne svojim ošetrujúcim doktorom, ktorý tak na diaľku dokáže vyhodnotiť závažnosť zdravotného stavu pacienta v danej chvíli.

Prstencová manžeta s univerzálnym obvodom 22 - 42 cm sa na pažu upevňuje pomocou suchého zipsu  a pracuje na báze oscillo-metrického merania v rozpätí krvného tlaku 0 až 285 mmHg s presnosťou ± 3 mmHg. Ovládanie monitoru cez jedno tlačidlo je maximálne jednoduché aj pre starších či nevládnych pacientov. Riadené tlakovanie a uvoľňovanie sa samé postará o meranie hodnôt.

Aplikácia je kompatibilná so systémom iOS, Android a je možné ju nainštalovať aj do domáceho počítača. Withings môžu používať viacerí členovia domácnosti, ktorých údaje sa v systéme zaznamenávajú oddelene. Okrem týchto údajov však Withings Wireless Monitor cez aplikáciu zaznamenáva aj mieru pohybovej aktivity, spánku, hmotnosť a váhu. Pacient tak dostane komplexný prehľad o jeho zdravotnom stave a prípadných odchýlkach od normy.