Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin vívosport patrí k najtenším monitorovacím zariadeniam s pulzomerom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí si dnes svoje zdravie udržujú správnou životosprávou, ktorú vylepšujú fitnes aktivitami. V tomto smere sú veľkými pomocníkmi smart náramky. Tak napríklad edícia Garmin vívosport sa už dá označiť aj za jeden z najtenších monitorov aktivity s pulzomerom.

Už tradične sa mnohé jeho funkcie a najmä získané údaje dostávajú k používateľovi po spárovaní so smartfónom cez Bluetooth v aplikácii Garmin Connect. Takto používateľ získa aj notifikácie o prijatom maili, či sms správe alebo o prichádzajúcom hovore.

Veľkou výhodou je zabudovaný GPS prijímač, ktorý prináša informácie o vzdialenosti a tempe či rýchlosti, aj v náročnejších podmienkach. Vívosport počíta kroky, no zároveň aj počet nastúpaných a zídených poschodí pomocou barometrického výškomeru. Zadnú stranu zdobí pomerne presný senzor pre meranie srdcového tepu.

Všetky údaje náramok vyhodnocuje aj spolu so spálenými kalóriami a používateľ sa dostane i k hodnotám svojho bazálneho metabolizmu. No a na svoje si prídu aj nadšenci činiek. Nová funkcia počítania opakovaní pre silový tréning sleduje nielen počet opakovaní, ale aj série a čas oddychu medzi sériami.

Fitness náramok Garmin vívosport.

Náramok je zároveň aj vašim trénerom. Len čo dosiahnete nastavené ciele, opäť vám ich o niečo posunie, aby ste mali novú výzvu. A po dobrom tréningu nezaškodí dobrý spánok. No to či je kvalitný vám opäť povie náramok, keďže vás aj v noci monitoruje.

Ako jeden z mála náramkov má tento model diskrétny dotykový displej vo farebnom vyhotovení a je dobre čitateľný na priamom slnku. S nabitou batériou vydrží až do 7 dní pri bežnom používaní. Je zároveň vodeodolný. Nerobí mu žiaden problém ani sprchovanie a dokonca ani to, ak s ním aj plávate.

Ako už teda vyplýva z názvu, Garmin vívosport je náramkom, určeným naozaj pre podrobnejšie sledovanie športových aktivít. A vďaka získaným výsledkom dokážeme spoznať nielen svoje hranice, ale možno ich vieme aj o niečo posunúť.