Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

360 stupňová kamera FITT360 sa nosí jednoducho okolo krku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výstava CES 2018 prilákala aj viacero start-up spoločností, medzi ktoré patrí aj Linkflow, ktorá si so sebou do Las Vegas priniesla zaujímavé nositeľné zariadenie v podobe 360 stupňovej kamery s názvom FITT360. Aby bol proces snímania panoramatických videí ľahší a menej rušivý, kamera sa jednoducho nosí okolo krku.

Kameru FITT360 si používateľ nasadí okolo krku na oblečenie a vďaka trom objektívom, z ktorých dva sú umiestnené smerom k zadnej časti a jeden k prednej, sa dá snímať plnohodnotné 360 stupňové video v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Nakrúcanie sa aktivuje alebo deaktivuje jednoduchým stlačením jediného tlačidla na tomto nositeľnom zariadení.

Snímané zábery z kamery sa bezdrôtovo prenášajú na smartfón používateľa, ktorom sprievodná aplikácie pre operačné systémy iOS a Android spojí zábery z objektívov dokopy a vytvorí z tak z nich panoramatické video. Diváci sa potom môžu v záberoch otáčať a nakláňať, namiesto toho, aby museli byť sústredený na jediný pohľad ako pri klasickom snímaní.

Start-up spoločnosť Linkflow predstavila 360 stupňovú kameru FITT360, ktorá sa nosí jednoducho okolo krku.

360 stupňová kamera je odolná voči vode aj nárazom a na jedno nabitie lítium-polymérovej batérie by mala poskytnúť dostatok energie pre až 90 minút nakrúcania videí. Dokonca tu nájdeme aj zabudovaný GPS modul, takže v prípade potreby je možné do záberu pridať aj súradnice. Prekvapí aj doplnková funkcia, kedy kamera môže poslúžiť aj ako Bluetooth reproduktor pre prehrávanie hudby zo smartfónu používateľa.

Start-up spoločnosť Linkflow predstavila 360 stupňovú kameru FITT360, ktorá sa nosí jednoducho okolo krku.

Ak niekomu príde dizajn tejto kamery povedomý, je to preto, že bola predstavená ako koncept spoločnosti Samsung v roku 2016. Teraz je pod krídlami spoločnosti Linkflow, ktorá ju prezentuje na prebiehajúcej výstave CES 2018. Počas toho je už spustená start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde sa dá kamera FITT360 získať za finančnú podporu vo výške 370 dolárov. Hoci do konca kampane zostáva ešte 43 dní, už teraz za vývojárom poradilo vyzbierať viac ako dvojnásobok z požadovanej sumy 50 000 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali byť zasielané v priebehu októbra.

Start-up spoločnosť Linkflow predstavila 360 stupňovú kameru FITT360, ktorá sa nosí jednoducho okolo krku.