Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitbit má prvé inteligentné hodinky zamerané na zdravie nositeľa

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fitbit k svojim fitness nositeľným zariadeniam konečne pridala aj vlastné inteligentné hodinky s názvom Ionic. Tie dokážu sledovať zdravie a športové výkony svojho nositeľa s funkciami dynamického tréningu či hlasového digitálneho trénera. Hodinky dostali do výbavy aj GPS modul, hudobný prehrávač, možnosť bezkontaktnej platby či batériu, ktorej výdrž na jedno nabitie je viac ako 4 dni.

Inteligentné hodinky Fitbit Ionic majú zabudovaný senzor SPO2, ktorý je schopný sledovať množstvo kyslíka v krvnom obehu v priebehu času. Táto technologická inovácia by podľa slov výrobcu mala hodinkám umožniť lepšie analyzovať zdravie používateľa, vrátane tých, ktorí trpia spánkovou apnoe, čo je krátkodobé zastavenie dychu počas spánku.

Inteligentné hodinky Fitbit Ionic

Medzi ďalšie funkcie, ktoré sa starajú o zdravie nositeľa, patrí aj digitálny fitness tréner. Ten sprevádza používateľa počas jeho fyzickej aktivity prostredníctvom animácií, hlasových pokynov a rôznych časových údajov. Po dokončení tréningu si používateľ môže nechať zhodnotiť svoj výkon. Pri lepších výsledkoch môže podnietiť inteligentného digitálneho trénera, aby zodpovedajúcim spôsobom upravil nasledujúce tréningové plány. V rámci funkcie digitálneho fitness trénera ja aj takzvaný audio tréning, počas ktorého skutoční ľudia ukazujú jednotlivé cviky na displeji hodiniek.

Inteligentné hodinky Fitbit Ionic

Hodinky Fitbit Ionic zabalili všetky technológie do štíhleho elegantného tela, ktoré je vyrobené z leteckého hliníku. Obdĺžnikový tvar s jasným dotykovým displejom, ktorý je dobre čitateľný aj na priamom slnku, sa nápadne podobá na Apple Watch. K dispozícii sú gumené náramky v troch farebných kombináciách: vypálená oranžová s bridlicovou modrou farbou, uhoľnatá s grafitovou šedou farbou alebo šedo-modrá so striebornou farbou.

Batéria v Ionic by na jedno nabitie mala údajne vydržať napájať toto nositeľné zariadenie po dobu až štyroch dní, čo je o niečo dlhšie, ako vydržia viaceré konkurenčné inteligentné hodinky. Inteligentné hodinky Fitbit Ionic budú celosvetovo dostupné niekedy v priebehu októbra za predbežne stanovenú cenu 300 dolárov.

Inteligentné hodinky Fitbit Ionic