Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlová kamera FrontRow nakrúca naživo priamo z vášho krku

Štýlová kamera FrontRow nakrúca naživo priamo z vášho krku
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci smartfóny sú zrejme najrozšírenejším zariadením pre nakrúcanie videí z pohľadu prvej osoby, niekoľko spoločností pracuje na nositeľných kamerách, ktoré dokážu takpovediac splynúť s používateľom. Najnovším počinom je nositeľná kamera FrontRow od spoločnosti Ubiquiti Labs, ktorá dokáže naživo streamovať nakrúcané videá na Facebook, Twitter a YouTube, a ktorá je navrhnutá tak, aby ste mohli zaznamenať udalosti z vášho dňa čo najjednoduchším spôsobom.

Kamera FrontRow je v tvare nositeľného prívesku, ktorý je o niečo väčší ako priemerný náhrdelník či amulet. Na výšku meria 59,8 milimetra, jej šírka je 70,3 milimetra a je hrubá 12,8 milimetra. To sa odzrkadlilo aj na váhe, ktorá je trocha ťažších 55 gramov. Na prednej strane zariadenia je umiestnená 8 megapixlová kamera, zatiaľ čo na zadnej strane sa nachádza 5 megapixlová kamera, ktorá je osadená nad 1,96 palcový displej.

Kamera FrontRow nakrúca v rozlíšení 1080p a nosí sa ako náhrdelník okolo krku používateľa.

Nositeľná kamera FrontRow by na jedno nabitie batérie mala vydržať približne 50 hodín v pohotovostnom režime, okolo dvoch hodín nakrúcania videa, alebo medzi 1 hodinou a 45 minútami a 1 hodinou a 55 minútami živého prenosu videa na sociálne siete. Batéria sa nabíja cez port USB-C, ktorý taktiež umožňuje sťahovanie dát z vnútorného úložiska s kapacitou 32 GB. Dáta sa samozrejme dajú prenášať aj bezdrôtovo prostredníctvom Bluetooth 4.1 a Wifi pripojenia.

Video sa zaznamenáva v rozlíšení 1080p a interné rozhranie založené na operačnom systéme Android umožní používateľom nastaviť niekoľko rôznych režimov. Keď je kamera pripojená k smartfónu alebo Wifi sieti, dá sa použiť priamo na prehrávanie záznamov na Facebook, YouTube alebo Twitter, zatiaľ čo v offline režime sa videá ukladajú do internej pamäte.

Nositeľná kamera FrontRow umožní používateľom živý prenos nakrúcaného videa priamo na Facebook, Twitter či YouTube.

Spúšťanie a zastavenie nakrúcania sa aktivuje pomocou dotykového displeja alebo prostredníctvom malého tlačidla, ktoré je umiestnené na okraji zariadenia. Nechýba ani malý LED indikátor, ktorý vám prezradí, či nakrúcate alebo nie.

Kompaktná nositeľná kamera FrontRow však nie je vôbec lacnou záležitosťou. Jej cena bola stanovená na 399 dolárov a je k dispozícii v lesklej čiernej, ružovej alebo bielej farbe.

Nositeľná kamara FrontRow  je k dispozícii v lesklej čiernej, ružovej alebo bielej farbe