Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ticwatch: Cenovo dostupné inteligentné hodinky s Android Wear 2.0

Ticwatch: Cenovo dostupné inteligentné hodinky s Android Wear 2.0
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohých ľudí od kúpy inteligentných hodiniek zatiaľ stále odrádza ich cena, no teraz majú novú možnosť ako získať toto zariadenie bez toho, aby to príliš nabúralo ich rozpočet. Čínska spoločnosť Mobvoi totiž vyvinula nové inteligentné hodinky s názvom Ticwatch, ktoré prinášajú všetky funkcie operačného systému Android Wear 2.0 za cenu, ktorá podkopala väčšinu veľkých konkurentov.

Nové inteligentné hodinky Ticwatch sú dostupné v dvoch modeloch Ticwatch S (Sport) a Ticwatch E (Express). Prvé z nich majú GPS anténu skrytú v remienku hodiniek, čo podľa výrobcu zabezpečí lepšiu presnosť. Hodinky Ticwatch E majú GPS vstavané priamo v tele, ale na druhú stranu sú remienky vymeniteľné.

Oba modely sú odolné voči vode a prachu v kategórii IP67 a sú vybavené schopnosťou sledovania fitness aktivity, ako je napríklad meranie srdcovej frekvencie, počty krokov, spálené kalórie či mapovanie trasy cvičenca. Obe disponujú 1,4 palcovým OLED displejom s rozlíšením 400 x 400 pixlov a ich zabudovaná batéria by mala na jedno nabitie bez problémov vydržať až 48 hodín.

Spoločnosť Mobvoi spustila start-up kampaň pre cenovo dostupné inteligentné hodinky Ticwatch s operačným systémom Android Wear 2.0.

Inteligentné hodinky so systémom Android Wear 2.0 od veľkých výrobcov, ako sú napríklad LG Watch Sport či Huawei 2 stoja okolo 300 EUR a viac, takže nové hodinky Ticwatch môžu zaujať tých, ktorí chcú získať funkcie operačného systému Google za priaznivejšiu cenu. A všetko nasvedčuje tomu, že takých ľudí je dostatok.

Nové inteligentné hodinky Ticwatch sú odolné voči vode a prachu v kategórii IP67.

Inteligentné hodinky Ticwatch S a Ticwatch E sú totiž predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa výrobcovi podarilo doteraz vyzbierať enormnú sumu viac ako 2,5 milióna dolárov, pričom požadovaná cieľová suma bola 100 000 dolárov. Hodinky sa dajú získať za finančnú podporu vo výške 119 dolárov pre model Ticwatch E alebo za 139 dolárov pre model Ticwatch S. Predpokladaný termín distribúcie prvých kusov je naplánovaný na november.

Inteligentné hodinky Ticwatch sú dostupné v dvoch verziách: Ticwatch S a Ticwatch E.