Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Peňaženka s množstvom inteligentných funkcií dokonca odfotí aj zlodeja

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smartfóny čoraz častejšie nahrádzajú hotovosť a platobné karty a tak sa bežné peňaženky pre niektorých používateľov môžu stať zbytočnými. Zmeniť sa to však snaží nová peňaženka Volterman, ktorá okrem svojho klasického účelu poskytne používateľom viacero moderných funkcií, ako je zabudovaná batéria pre nabíjanie mobilných zariadení, Wifi hotspot, alebo bezpečnostné prvky pre prípad, že si peňaženku niekde zabudnete alebo vám ju dokonca ukradnú.

Inteligentná peňaženka Volterman sa dokáže spárovať so smartfónom používateľa a pre jej sledovanie sa dá využívať funkcia GPS. Peňaženka alebo smartfón spustí alarm, ak si používateľ niekde zabudne jednu alebo druhú vec. Sledovanie peňaženky cez GPS je možné v reálnom čase, takže sa ľahšie nájde, ak ju niekde zabudnete alebo stratíte.

Z bezpečnostných funkcií je zrejme najzaujímavejšou funkcia prostredníctvom malého fotoaparátu, ktorý je zabudovaný priamo v peňaženke. Ak je vaša peňaženka odcudzená a vstúpi do „režimu straty“, fotoaparát zosníma snímky každého človeka, ktorý ju otvorí. Snímky sa okamžite zasielajú do spárovaného smartfónu majiteľa. Pomocou SIM karty sa tiež dá sledovať smartfón prostredníctvom webovej stránky Volterman.

Inteligentná peňaženka Volterman poslúži aj ako Powerbanka či Wifi hotspot.

Poplatky za GPS sledovanie a odosielanie fotografií na server Volterman sú už zahrnuté v kúpnej cene, no peňaženka môže poslúžiť aj ako Wifi hotspot, ktorého prevádzka sa už musí platiť. Spoločnosť tvrdí, že peňaženka sa automaticky pripája k miestnym sieťam v až 98 krajinách, no v súčasnosti nie sú známe presné tarify. Poplatky by mali byť údajne nižšie ako za dátový roaming.

Inteligentná peňaženka Volterman môže poslúžiť aj ako nabíjačka pre mobilné zariadenia. Zabudovaná batéria má rôznu kapacitu, v závislosti od typu peňaženky, no nabíjať sa dá nielen pomocou káblu, ale aj bezdrôtovo, ak to smartfón podporuje.

Okrem sledovania cez GPS patrí medzi bezpečnostné prvky peňaženky Volterman aj zabudovaný fotoaparát, ktorý po jej otvorení odfotí prípadného zlodeja.

Peňaženka Volterman sa teda dodáva v troch veľkostiach. Najmenší model za 98 dolárov slúži pre ukladanie platobných kariet a má v sebe batériu s kapacitou 2000 mAh. Klasická skladacia peňaženka za 135 dolárov získala batériu s kapacitou 2600 mAh, no a najväčšia cestovná peňaženka za 157 dolárov pojme väčšie množstvo kariet, ako aj pas, a o nabíjanie sa postará batéria s kapacitou až 5000 mAh. Medzi ďalšie doplnky patrí bezdrôtová nabíjačka za 29 dolárov, alebo možnosť vyrytia vlastných iniciálou do kože za 19 dolárov.

Peňaženka Volterman je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo a už v prvý deň kampane sa podarilo vyzbierať cieľovú sumu 45 000 dolárov.

Inteligentná peňaženka Volterman bude dodávaná v troch veľkostiach s voliteľňou bezdrôtovou nabíjačkou.