Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slnečné okuliare s vysúvateľnou kamerou pre pohodlné nakrúcanie

Slnečné okuliare s vysúvateľnou kamerou pre pohodlné nakrúcanie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Za posledné obdobie vzniklo viacero slnečných okuliarov, ktoré majú v sebe zabudovanú kameru pre nakrúcanie videí z vášho uhla pohľadu. No niektorí ľudia nemajú radi myšlienku, že ich používatelia týchto okuliarov snímajú bez toho, aby o tom vedeli. Tento problém súkromia riešia nové slnečné okuliare FaceShot, ktoré majú vysúvateľnú kameru, takže je očividné, že ich majiteľ nakrúca nejaké zábery.

Slnečné okuliare FaceShot navrhla spoločnosť Omni Wearables, ktorej cieľom bolo priniesť jednoduché a pohodlné používanie. V prípade, že je kamera zasunutá v ľavom ráme okuliarov, je vypnutá. Ak chce používateľ zaznamenať nejakú akciu, stačí ak jednoducho kameru vysunie a otočí smerom dopredu. Kamera sa automaticky aktivuje a začne nahrávanie.

Slnečné okuliare FaceShot majú v sebe zabudovanú vysúvateľnú kameru

Širokouhlá kamera v slnečných okuliaroch FaceShot sníma video v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu alebo v rozlíšení 720p pri rýchlosti 60 snímok za sekundu pre spomalené zábery. Video sa ukladá na zasunutú microSD kartu priamo v okuliaroch. Plne nabitá batéria cez USB port by pritom mala poskytnúť výdrž najmenej 1,5 hodiny nakrúcania. Kamera sa dá tiež sklápať nahor alebo nadol o 15 stupňov a nechýba ani zabudovaný mikrofón pre záznam zvuku. Samotné slnečné okuliare blokujú 99 až 100 percent UV-A a UV-B lúčov.

Kamera v okuliaroch FaceShot nakrúca videá v rozlíšení 1080p / 30fps alebo 720p / 60fps

Slnečné okuliare so zabudovanou kamerou FaceShot sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Tu sa dajú získať finančnou podporou v sume minimálne 199 dolárov, samozrejme za predpokladu, že kampaň bude úspešná a vyzbiera sa potrebný cieľ 50 000 dolárov. K dispozícii je prevedenie v bielej a čierne farbe. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 299 dolárov.

Slnečné okuliare s kamerou FaceShot budú dodávané aj v bielom prevedení