Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hodinky Forerunner 935 pre športovcov, ktorí bažia po presných údajoch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca Garmin uviedol svoje najnovšie športové inteligentné hodinky Forerunner 935, ktoré sa snažia dôkladne monitorovať celý rad údajov o činnosti nositeľa a spolu s automatickou analýzou jeho výkonu mu môžu poskytnúť poznatky o jeho tréningu. Hodinky sú zameraná na bežcov, plavcov a multi-športových atlétov.

Hodinky Garmin Forerunner 935 presahujú základné monitorovacie funkcie, ako je sledovanie srdcovej frekvencie, krokov a prekonanej vzdialenosti. Hodinky sa môžu spárovať buď s hrudným popruhom pre meranie tepu srdca alebo s novým zariadením Garmin Running Dynamics Pod, čo je malý oválny klip na opasok, ktorý sleduje pokročilé metriky, ako je kadencia, kontakt s terénom, čas rovnovážneho kontaktu so zemou, dĺžka kroku, vertiákálnu osciláciu a vertikálny pomer.

Po zhromaždení týchto údajov spolupracujú hodinky so sprievodnou mobilnou aplikáciou, ktorá na základe meraní dokáže analyzovať efektivitu tréningového plánu športovca. K dispozícii sú nástroje, ako Training Status, Aerobic Training Effect a Anaerobic Training Effect, ktoré vnesú pohľad na to, ako tvrdý alebo prípadne slabší bol váš tréning. Okrem toho nástroj Training Load porovnáva týždenné aktivity v optimálnom rozsahu pre tréning a ponúka históriu tréningu v čase.

Športové hodinky Garmin Forerunner 935

Hodinky Forerunner 935 tiež môžu sledovať fyzické údaje špecifické pre jednotlivé činnosti. Počas bicyklovania napríklad sledujú dynamiku výkonových zón, čas sedenia a postavenia. Počas plávania sleduje štýl, tempo, osobné rekordy a ďalšie. Hodinky by mali údajne vydržať na jedno nabitie batérie po dobu 24 hodín v režime s GPS. Sprievodná aplikácia je kompatibilná s operačnými systémami iOS a Android.

Športové hodinky Garmin Forerunner 935 sú k dispozícii v čiernej farbe za 500 dolárov. Variant so žltým remienkom, ktorý je súčasťou ako doplnok v balení sa predáva za 650 dolárov. V balení sa tiež nachádza hrudný popruh pre meranie srdcovej frekvencie a ďalší remienok. Doplnkové zariadenie Garmin Running Dynamics Pod pre presné sledovanie činnosti sa predáva samostatne za 70 dolárov.,

Monitorovacie zariadenie Garmin Runnig Dynamics Pod