Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fitness náramok Alta HR sníma frekvenciu srdca a lepšie sleduje váš spánok

Fitness náramok Alta HR sníma frekvenciu srdca a lepšie sleduje váš spánok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca Fitbit, známy ako jeden na z hlavných hráčov na poli fitness monitorovacích nositeľných zariadení, sa rozhodol aktualizovať obľúbený model náramku Alta. Nový Fitbit Alta HR získal snímač frekvencie tepu srdca a vývojári vylepšili aj technológiu pre sledovanie kvality spánku nositeľa.

Väčšina pokročilých fitness náramkov a inteligentných hodiniek, ktoré sú vybavené snímačom frekvencie tepu srdca nositeľa má masívnejšiu konštrukciu. Fitness náramok Alta HR však zabalil snímač do malého kompaktného tela, ktorého šírka je menej ako 16 milimetrov. Môže sa tak stať užitočným pomocníkom pre používateľov, ktorí hľadajú decentnejšie nositeľné zariadenie.

Fitness náramok Fitbit Alta HR má napriek svojim kompaktným rozmerom zabudovaný snímač frekvencie tepu srdca

Okrem spomínaného snímaču srdcovej frekvencie obsahuje nový fitness náramok Alta HR aj nové funkcie pre sledovanie spánku nositeľa. Funkcia Sleep Stages kombinuje monitorované údaje z akcelerometra a snímača frekvencie tepu srdca, vďaka čomu vie vyhodnotiť, koľko času trávi nositeľ v rôznych fázach spánku. Sleduje sa čas strávený ľahkým spánkom, hlbokým spánkom, takzvaným REM spánkom (rýchly pohyb očí) a čas, kedy je používateľ hore.

Vďaka novým funkciám dokáže fitness náramok Fitbit Alta HR lepšie sledovať spánok nositeľa

Prostredníctvom funkcie Sleep Insights môžu používatelia pre zmenu zistiť, aké sú ich spánkové návyky v porovnaní s ostatnými v ich veku a pohlaví. Rovnako môžu prijať spätnú väzbu o ich spánku. Napríklad dostanú výzvu od náramku, že lepšie spia v noci, ak predtým boli behať, alebo vykonávali inú fyzickú aktivitu. Obe funkcie sa spoločnosť Fitbit bude snažiť presadiť aj v ďalších svojich zariadeniach.

Fitness náramok Alta HR má údajne tiež dlhšiu životnosť batérie, ako jeho predchádzajúca generácia. Vydržať by tak mal až 7 dní prevádzky pri bežnom používaní. Náramok je k dispozícii na objednanie za cenu 150 dolárov, pričom dodávka prvých zariadení prebehne na začiatku apríla.

Používateľ fitness náramku Fitbit Alta HR si môže v sprievodnej mobilnej aplikácii pozrieť presný čas strávený v rôznych fázach spánku