Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie 2breathe vás naučí rýchlo zaspávať

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dnešnej hektickej dobe majú viacerí ľudia problémy večer zaspať, a o kvalite spánku by sa dalo tiež polemizovať. Zobudiť sa oddýchnutý a čerstvý nie je pravidlo. K dispozícii sú síce hodinky či fitness náramky, ktoré dokážu monitorovať kvalitu spánku, no to nevyrieši problém so zaspávaním. My sme však na výstave CES v Las Vegas našli nositeľné zariadenie 2breathe, ktoré používateľov naučí rýchlo zaspávať a môžu si tak dopriať výdatný spánok. A ako funguje? To sa teraz dozviete.

Za vznik nositeľného zariadenia 2breathe v podstate môže náhoda. Výrobca medicínskeho zariadenia RESPeRATE, pre redukciu vysokého krvného tlaku a stresu, totiž zistil, že má zvláštny vedľajší účinok. Ak ho totiž používatelia zapnú v posteli, po chvíľke sa cítia ospalí. Na základe tohto zistenia vývojári vytvorili samostatný senzor 2breathe, ktorého cieľom je práve vyvolanie spánku u nositeľa.

„Senzor nosíte nad brušnou oblasťou. Monitoruje dýchanie v reálnom čase a komponuje tóny pri nádychu a výdychu. Ak sa nimi riadite, viete spomaliť svoje dýchanie a zníži sa aj vaša nervová aktivita. O chvíľu budete ospalí a rýchlo sa ponoríte sa do spánku,“ vysvetľuje pán Erez Gavish, 2breathe Technologies.

Senzor 2breathe sa spája so sprievodnou mobilnou aplikáciou v smartfóne prostredníctvom Bluetooth. Aplikácia sleduje v reálnom čase dýchanie používateľa pri zaspávaní a s využitím patentovanej technológie generuje vodiace tóny. Tie slúžia ako taký osobný tréner dýchania pri zaspávaní.

„Ak sa nechám viesť tónmi, začnem byť ospalý a môj dych sa postupne stabilizuje. Zariadenie rozozná, že zaspávam a po 4 až 10 minútach sa samé vypne.“

Nositeľné zariadenie 2breathe vás naučí rýchlo zaspávať

Určite niekomu napadne otázka, či tóny zo senzora 2breathe nebudú rušiť partnera, ktorý spí vedľa na posteli. Pokiaľ má tvrdý spánok, tak zrejme nie, no pre istotu sa vývojári poistili praktickým doplnkom.

„Hľadali sme nejaké riešenie a nakoniec sme vytvorili vankúš s reproduktormi, ktorý si dáte za hlavu. Je pohodlný a váš partner nebude nič počuť,“ dodáva pán Erez Gavish, 2breathe Technologies.

Vyzerá to tak, že nositeľné zariadenie 2breathe by mohlo byť jednou s prvých odpovedí na problémy so zaspávaním. Veď tie má dnes mnoho ľudí, a to aj pre každodenné starosti, ktoré im život naložil.