Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Partnerstvo LG a Google vyústilo k prvým hodinkám s Android Wear 2.0

Partnerstvo LG a Google vyústilo k prvým hodinkám s Android Wear 2.0
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Google vydáva novú verziu operačného systému Android Wear 2.0 pre inteligentné hodinky a vďaka partnerstvu, ktoré uzavrelo LG s Google tak pri tejto príležitosti vychádza aj prvá dvojica hodiniek s týmto systémom, konkrétne modely LG Watch Style a LG Watch Sport.

Prvé hodinky s operačným systémom Android Wear 2.0

 

Nový operačný systém Android Wear 2.0 prináša digitálneho pomocníka Google Assistant na zápästie používateľa. Vďaka tomu môžu hlasom odpovedať na správu, nastaviť si pripomienky, alebo sa spýtať na cestu iba jednoduchým stlačením tlačidla napájania alebo oslovením „OK Google“.

Cez aplikáciu Google Fit si môžu používatelia sledovať svoje fyzické ciele prostredníctvom monitorovania fyzických činností, medzi ktoré patrí aj silový tréning a koučovanie. Používateľ si priamo do hodiniek môže tiež stiahnuť svoje obľúbené aplikácie z Google Play Store.

Spoločnosť LG predstavila dvojicu hodiniek LG Watch Sport a LG Watch Style, ktoré ako prvé bežia na operačnom systéme Android Wear 2.0

Inteligentné hodinky LG Watch Sport a LG Watch Style majú kruhový displej s otočným bočným tlačidlom pre jednoduchú a pohodlnú navigáciu. Tlačidlo môže slúžiť pre čítanie správ alebo listovanie v menu aplikácii a oznámení. Nastaviteľné ciferníky umožňujú až osem rozložení, takže používatelia môžu vidieť dôležité informácie priamo na vstupnej obrazovke.

Android Wear 2.0 vylepšuje zasielanie správ cez hodinky. Používatelia ich môžu písať ručne, cez klávesnicu alebo môžu zvoliť generovanú odpoveď prostredníctvom funkcie Smart Reply, ktorá je poháňaná technológiou strojového učenia od Google.

LG Watch Style – malé, tenké a štýlové hodinky

 

Nové inteligentné hodinky LG Watch Style majú rozmery 42,3 x 45,7 x 10,79 milimetra s kruhovým displejom s priemerom 30,5 milimetra (1,2 palca). Sú odolné voči vode v kategórii IP67, takže vydržia aj krátke a plytké ponorenie do vody. K dispozícii budú v troch rôznych metalických úpravách s vymeniteľným remienkom (18 mm) z kože alebo silikónu.

Inteligentné hodinky LG Watch Style

Hodinky LG Watch Style sú poháňané procesorom Snapdragon Wear 2100 s taktovacou frekvenciou 1,1 GHz spolu s operačnou pamäťou RAM vo veľkosti 512 MB. Vnútorné úložisko pre dáta má kapacitu 4 GB. Batéria s kapacitou 240 mAh má bezdrôtový spôsob nabíjania.

LG Watch Style sa budú predávať za cenu 249 dolárov.

LG Watch Sport – výkonné hodinky pre aktívny životný štýl

 

Nové inteligentné hodinky LG Watch Sport sú robustnejším nositeľným zariadením s priemerom 45,5 milimetra a hrúbkou 15,2 milimetra. Hodinky však naplno využívajú možnosti operačného systému Android Wear 2.0. Majú v sebe zabudovaný GPS modul, senzor pre snímanie frekvencie tepu srdca, prenosovú technológiou NFC pre platby a možnosť konektivity 4G LTE.

Inteligentné hodinky LG Watch Sport

LG Watch Sport sú osadené vymeniteľnou batériou s kapacitou 430 mAh a sú k dispozícii v titánovej a tmavo modrej farbe s elastomérovým remienkom. Stanovená maloobchodná cena za hodinky je 380 dolárov.

Obe hodinky budú najprv dostupné od 10. februára pre trh v USA, ďalšie krajiny budú nasledovať v nadchádzajúcich týždňoch.