Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Garmin nezaspal a rad Fenix 5 je obohatený aj o hodinky pre ženy

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
10. 1. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Garmin je už zopár rokov stabilným hráčom na trhu s prístrojmi podporujúcimi navigáciu. A má zastúpenie prakticky vo všetkých segmentoch, kde sa táto technológia dá využiť. To sa týka aj segmentu športových hodiniek a preto nebolo prekvapením, že na výstave CES 2017 v Las Vegas predstavil nový rad hodiniek Fénix 5. Drobnou „pikoškou“ je aj to, že výrobca preskočil označenie 4 a z verzie 3 prešiel rovno na verziu 5.

Fenix 5 majú menší ciferník ako Fenix3, a to o zhruba o 10 milimetrov. Čo sa týka funkcií, tie ostali zachované s miernymi vylepšeniami. Hodinky obsahujú aj trojosový kompas, gyroskop a barometer. Z navigačných modulov má samozrejme zastúpené oba, aj GPS a GLONASS, čo pomáha spresniť výsledky merania polohy.

Spoločnosť Garmin predstavila na CES 2017 nový rad šporotvých hodiniek Fenix 5

Pre tých, čo radi športujú v telocvični či posilňovni, je tu zasa zabudovaná technológia Garmin Elevate, vďaka ktorej vám zmeria tep bez potreby hrudného meracie pásu. Z predištalovaných aplikácií si môžete vybrať prakticky akýkoľvek rozšírený šport, ako beh, bicyklovanie, plávanie, golf a iné. Ak sa v aplikácii daná činnosť nenachádza, viete si aplikáciu rozšíriť cez funkciu Connect IQ, a vlastne celé hodinky prispôsobiť na mieru vašim potrebám.

Športové hodinky Garmin Fenix 5

Ku klasickému radu Fenix 5 pribudla aj sestrička s označením Fenix 5S. Tieto hodinky sú stavané na jemnejšie zápästia a aj dizajnovo sú elegantnejšie a cielené na ženskú časť športovej verejnosti. Funkčne však nezaostávajú za modelom 5.

Garmin sa však rozhodol pridať ešte ďalšieho súrodenca a to Fenix 5X. Tieto hodinky sú ešte pokročilejšie a v ich systéme sú predinštalované TOPO mapy, vďaka ktorým môžete absolvovať aj dlhé cesty bicyklom. Jednoducho si nastavíte body záujmu a hodinky vás k najbližšiemu budú navigovať podobne, ako navigácia v aute.

Športové hodinky Garmin Fenix 5S pre ženy

Všetky hodinky z radu Fenix 5 majú zhruba dvojdňovú výdrž batérie a so zapnutým GPS modulom táto výdrž klesá na 10 až 13 hodín, v záležitosti od náročnosti zapnutých aplikácií. Napríklad Fenix 5X má vďaka svojej mapovej nadstavbe najkratšiu výdrž batérie a Fenix 5 vďaka svojej veľkosti a jednoduchosti zasa najdlhšiu.

Ak sa tento rok teda chystáte kopnúť do vrtule a prevetrať telo, či už behom, turistikou, alebo aj golfom, tieto hodinky by ste mali zvážiť ako svojho spoločníka.

Športové hodinky Garmin Fenix 5X