Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Všestranné robotické rameno DOBOT Magician pre vzdelávanie aj detí

Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
1. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť DOBOT vyvinula údajne prvé multifunkčné vysoko presné robotické rameno pre stolné počítače na svete. Nesie názov DOBOT Magician a jeho používanie by malo byť jednoduché, presné, flexibilné a vysoko rozšíriteľné. Robotické rameno podporuje funkcie ako 3D tlač, laserové gravírovanie, písanie, kreslenie, vizuálne programovanie a podobne.

Robotické rameno DOBOT Magician už stihlo získať aj ocenenie CES 2018 Innovation Awards, ktoré mu udelila odborná nezávislá porota ešte pred samotnou medzinárodnou výstavou CES 2018. Všestranné inteligentné robotické rameno je určenie pre experimentovanie a vzdelávanie aj v domácnosti s použitím bežného desktopového počítača. Je špeciálne navrhnuté pre platformu STEAM Education a aj menšie deti sa s ním vedia dobre zabaviť a naučiť sa niečo nové zo sveta robotiky.

S použitím rôznych koncovými nástrojov, namontovaných na hlavicu robotického ramena, dokáže DOBOT Magician vykonávať množstvo zaujímavých naprogramovateľných úkonov ako je napríklad 3D tlač, laserové gravírovanie, písanie či kreslenie. Je vhodný robotickým nástrojom pre štúdium komplexných predmetov. Napríklad študenti alebo tvorcovia sa môžu naučiť programovanie, dátové modelovanie, strojárstvo, počítačové a priemyselné simulácie a ďalšie rôzne veci spojené nielen s robotikou.

Všestranné robotické rameno DOBOT Magician

Séria produktov spoločnosti DOBOT spolu s inteligentným robotickým ramenom DOBOT Magician bude samozrejme vystavená aj na nadchádzajúcej medzinárodnej výstave CES 2018, ktorá sa bude konať v americkom Las Vegas od 9. do 12. januára 2018. Naša redakcia na tomto podujatí samozrejme nebude chýbať a tak sa s vami radi podelíme o množstvo zaujímavých technologických noviniek a inovácií, ktoré si výrobcovia z celého sveta so sebou prinesú.