Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook Lenovo Legion Y920 je pripravený na poriadne herné orgie

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
5. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Doménou počítačových hier bol vždy len stolný počítač. Výrobcovia však už dávnejšie zrútili tieto mýty. Potvrdením je aj vyspelý hráčsky notebook Lenovo Legion Y920.

Zážitok z hry umocňuje 17 palcový Full HD displej spolu so zvukom z dvoch dvojwatových JBL reproduktorov, ktorým pomáha aj 3wattový subwoofer. Takýto systém s Dolby Home Theater, vtiahne používateľa naplno do hry.

Výrobcovia vedia, že popri počítačovej myši je pre hráčov mimoriadne dôležitá aj klávesnica. Dokáže rozpoznať v jednom momente až 100 stlačených kláves. Rovnako majú klávesy krátku, len 2,2 milimetrovú dráhu, čo ocenia opäť najmä hráči, ktorí potrebujú isté klávesy stláčať aj niekoľkokrát za sebou. No a ďalšia vymoženosť klávesnice prichádza v podobe programovateľného RGB LED podsvietenia. Hráč si teda nastaví, ktoré klávesy a ako majú byť podsvietené.

Základom tohto „nadupaného“ stroja je siedma generácia procesorov Intel Core, ako inak v podobe i7mičky. Tej kontruje minimálne 16 a maximálne až 64 GB operačnej pamäte a kombinácia hardisku s magnetickými platňami s rýchlym SSD diskom. Už pri predstavení tohto zariadenia bolo pre mnohých prekvapením, že vo vnútri si drieme 8 gigabajtová Nvidia GeForce GTX 1070. Vďaka nej majú hry množstvo detailov a najmä plynulosť aj na tomto notebooku.

No napriek tomu jeho hrúbka len o milimeter presiahla 3,5 centimetra. Rozhodne teda výbavou, s ktorou Lenovo Legion Y920 prichádza, v žiadnom prípade nepohrdne ani profesionálny počítačový hráč.

Herný notebook Lenovo Legion Y920.