Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo Legion Y720: Výkonný herný notebook s unikátnym dizajnom

Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
24. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmä hráči počítačových hier dnes vedia, že poriadny výkon môže byť už aj mobilný. Dokazuje to i zariadenie Lenovo Legion Y720. Ide o hráčsky notebook, ktorý charakterizuje nielen unikátny dizajn, ale aj značný výkon.

Používateľov už na prvý pohľad víta displej s rozmerom 15,6 palca, s rozlíšením UHD. Pre ovládanie je na výber voliteľná mnohofarebná programovateľná klávesnica alebo dokonca aj integrovaná bezdrôtová podpora pre ovládač Xbox.

Notebook si prináša už 7. generáciu procesorov Intel Core i7 alebo i5, v spojení s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1060. Ešte lepšiu hrateľnosť prináša až 16 GB operačnej pamäte. Nikto sa nebude trápiť ani s úložným priestorom. Hry, hudba a filmy sa archivujú na disk PCIe SSD s kapacitou od 128 až po 512 GB, prípadne je možné siahnuť po veľkokapacitných diskoch SATA HDD od 500 GB až po 2 TB. Legion Y720 je notebook vybavený dokonca aj rozhraním Thunderbolt 3.

Herný notebook Lenovo Legion Y720.

S hrami je dnes už samozrejme spojená aj virtuálna realita. Y720 má preto aj certifikát Oculus, čo znamená, že jednoduchým pripojením VR setu do HDMI portu, ste pripravení ponoriť sa do hlbín virtuálnej reality. No a k poriadnemu obrazu patrí aj poriadny zvuk. O ten sa v zariadení starajú 2 wattové JBL reproduktory, s podporou 3 wattového subwoofera a s technológiou Dolby Atmos. Áno, skutočne ide o prvý notebook na svete s touto revolučnou zvukovou technológiou.

Pri tak výkonných komponentoch sa však netreba báť ani prehriatia zariadenia. Má totiž optimalizované tepelné chladenie, ktoré zabezpečia dva kovové ventilátory a zadný ventilačný otvor.

Lenovo Legion Y720 v sebe teda spája výkonný procesor, grafickú výbavu, spolu ďalšími vyspelými hardvérovými prvkami, ako aj integrovanú bezdrôtovú podporu ovládača Xbox. To všetko by malo zážitok používateľa z hrania počítačových hier naplno umocniť.