Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Z Lego stavebnice sa dá postaviť už aj legendárna raketa Apollo Saturn V

Z Lego stavebnice sa dá postaviť už aj legendárna raketa Apollo Saturn V
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prvá raketa, ktorá vyniesla ľudí na mesiac, Saturn V, môže vďaka značke Lego zaujať špeciálne miesto aj vo vašej zbierke. Táto spoločnosť sa totiž rozhodla vydať repliku raketovej súpravy Apollo Saturn V, ktorá obsahuje celú raketu spolu s aj mesačným modulom a Lego kozmonautmi.

NASA vyrobila raketu Saturn V špeciálne pre vynesenie ľudí na mesiac a neskôr bola používaná v programe Apollo v šesťdesiatich a sedemdesiatich rokoch minulého storočia. Raketa bola vysoká 111 metrov a s plným stavom paliva vážila 2,8 milióna kilogramov.

Spoločnosť Lego vydáva repliku legendárnej rakety Apollo Saturn V, ktorá vyniesla prvého človeka na mesiac

Verzia repliky od Lego bude po dostavaní vysoká jeden meter a umožní staviteľom si zostaviť tri samostatné etapy rakiet. Okrem toho obsahuje aj mesačný modul a postavičky astronautov pre tých, ktorí by sa s nimi v rámci svojej fantázie chceli pohrať. Stavebnica s raketou Apollo Saturn V obsahuje 1969 kusov, čo dokonca priamo súvisí s rokom 1969, v ktorom človek prvýkrát položil nohu na Mesiac.

Replika rakety Lego Apollo Saturn V po zoskladaní meria 1 meter

Stavebnica Apollo Saturn V je produktom značky Lego Ideas, čo je platforma, pomocou ktorej môžu fanúšikovia tejto stavebnice prísť s vlastnými nápadmi pre Lego súpravy. Svoje návrhy a modely môžu zdieľať medzi ostatnými fanúšikmi Lego, ktorí im dajú spätnú väzbu. Tento konkrétny projekt bol snom fanúšikov Felixa Stiessena a Valérie Roche. Projekt prijal dizajnérsky tím Lego, ktorý na jeho základe vytvoril oficiálnu verziu.

Stavebnica Apollo Saturn V od spoločnosti Lego bude k dispozícii v obchodoch od 1. júna, pričom odporúčaná maloobchodná cena bola stanovená na 199,99 EUR.

Súčasťou stavebnice rakety Apollo Saturn V je aj mesačný modul s dvojicou astronautov