Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nintendo 2DS XL je ukážkou klasickej prenosnej hernej konzoly

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 4. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Nintendo sa v poslednej dobe zamerala na svoju prenosnú hybridnú hernú konzolu Switch, no vyzerá to tak, že výrobca nezanevrel ani na klasickejšie herné konzole. Dôkazom toho je nové zariadenie Nintendo 2DS XL, ktoré si prináša väčšiu obrazovku a lepší procesor, ako existujúci model 2DS a pridáva aj extra palcové tlačidlo a zabudovanú funkciu Amiibo.

Nový model prenosnej hernej konzoly 2DS XL získal obrazovku s rovnakou veľkosťou, ako má model 3DS XL, ktorá meria 12,4 centimetrov a taktiež 2DS XL prevzala aj rovnaký výkonný procesor. Na pravú stranu ovládacieho panelu sa vrátilo dodatočné palcové tlačidlo C-Stick a to aj napriek tomu, že ho využíva veľmi malá škála hier. Poteší však vstavaná podpora prenosovej technológie NFC pre postavičky a karty Amiibo.

Spoločnosť Nintendo predstavila novú prenosnú hernú konzolu 2DS XL

Prenosná herná konzola Nintendo 2DS XL bude k dispozícii v čiernej, tyrkysovej, oranžovej a bielej farebnej verzii, no ich dostupnosť závisí od jednotlivých regiónov, v ktorých sa bude predávať. Napríklad v USA to bude len čierne a tyrkysové prevedenie. Nintendo plánuje uvoľňovať aj nové farby a vzory, tak v budúcnosti bude tento výber ešte širší.

Prenosná herná konzola Nintendo 2DS XL má väčšiu obrazovku a výkonnejší procesor

Ako už naznačuje názov hernej konzoly 2DS XL, hlavným rozdielom oproti 3DS XL je to, že hry sa budú zobrazovať len v 2D. Tento krok zo strany výrobcu môže pripadať zvláštne, no samotné Nintendo pôvodne uviedlo, že existujú potenciálne obavy, že 3D funkcia by mohla mať vplyv na vizuálny vývoj malých detí. To bol aj dôvod pre vznik hernej konzole 2DS, ktorá má byť alternatívou pre mladších detských hráčov. Nová verzia pokračuje v tomto trende a je navyše aj o niečo lacnejšia.

Nová prenosná herná konzola Nintendo 2DS XL bude k dispozícii od konca júla za cenu 149,99 dolárov.

Prenosná herná konzola Nintendo 2DS XL bude dostupná vo viacerých farebných prevedeniach