Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Súprava pre preteky dronov simultánne spája reálny svet s virtuálnym

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Robotická spoločnosť Autonomous sa s novou súpravou Drone Racing Kit snaží zlúčiť pretekanie s dronmi v reálnom svete so zážitkami vo virtuálnej realite. Súprava obsahuje všetko, čo potrebujete pre začatie pretekov dronov so svojimi priateľmi, spolu so sprievodnou aplikáciou a headsetom pre virtuálnu realitu, ktorý prinesie zážitok z pretekov z pohľadu vášho dronu.

Súprava je druh vybavenia, ktoré sa dá vidieť na súťažiach dronov po celom svete, ako je napríklad World Drone Prix, ale je zameraná na príležitostné pretekanie doma na dvore, alebo iných priestoroch, kde sa dá dráha nastaviť jednoducho a rýchlo hneď po vybalení z krabice.

Drone Racing Kit sa dodáva s dvojicou dronov, ovládačov a headsetom pre virtuálnu realitu v štýle Google Cardboard, spolu s kužeľmi a vlajočkami a sprievodnou aplikáciou pre preteky. Aplikácia má sociálnu prvok, ktorý vám umožní vyzvať priateľov na preteky dronov, organizovať ligu a zdieľanie videa z pretekov.

Súprava Drone Racing Kit obsahuje dvojicu dronov s diaľkovými ovladačmi, vlajočky, kužely a headsety pre virtuálnu realitu

Kvadrokoptéry, ktoré sú súčasťou balenia, majú rozmery 315 x 315 x 105 milimetrov a sú dodávané s 3,7 V lítium-polymérovou batériou, ktorá ma kapacitu 500 mAh. Batéria dodá dostatok energie pre približne 5 až 7 minút letu. Integrované kamery v dronoch majú 2 megapixlové rozlíšenie pre statické snímky a rozlíšenie 720p pre zachytávanie videa.

K súprave Drone Racing Kit patrí aj mobilná aplikácia, s ktorou môžete organizovať preteky dronov a zdieľať akčné videá z akcie

Spoločnosť Autonomous sa rozhodla svoju súpravu Drone Racing Kit financovať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa jej podarilo vyzbierať už viac ako 34 000 dolárov, pričom cieľová suma bola skromných 10 000 dolárov. Finančnou podporou v sume 99 dolárov môžete získať súpravu so všetkým potrebným na začatie pretekania s dronmi. Ak pôjde všetko podľa plánu výrobcu, prvé kusy súpravy by sa mali začať zasielať podporovateľom kampane už v auguste tohto roku.

Headsety pre virtuálnu realitu zo súpravy Drone Racing Kit prinesú používateľom virtuálny zážitok z pretekov dronov