Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový Xbox One S poriadne zoštíhlil, no na skutočnú modernizáciu si ešte počkáme

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 6. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Microsoft predstavila štíhlejšiu verziu svojej hernej konzoly Xbox One na výstave E3 2016. Nová konzola s názvom Xbox One S má výrazný športový dizajn a oproti pôvodnej konzole sa zmenšila o 40 percent. Oznámený bol aj nástupca v podobe hernej konzoly, ktorá bude podporovať virtuálnu realitu, no tá bude uvoľnená až koncom budúceho roka.

Zmenšiť hardvér až takmer na polovicu sa dá považovať za vývojársky zázrak, ktorý však musel priniesť aj nejaké obete. Na dosiahnutie zmenšenia sa Microsoft rozhodol odstrániť vyhradený Kinect port. Používatelia, ktorí budú chcieť Kinect využívať na Xbox One S budú musieť použiť USB adaptér, ktorý bude zadarmo pre všetkých, ktorí aktualizujú z predchádzajúcej konzoly Xbox One na novú One S.

 Bluetooth, herná konzola, Kinect, Microsoft, USB, Xbox One S, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy

Medzi ďalšie vylepšenia dizajnu patrí z prednej strany prístupný USB port, tlačidlo pre spárovanie a IR. Doplnkom pre konzolu je novo navrhnutý bezdrôtový ovládač Xbox Wireless Controller, ktorý sa vyznačuje vylepšeným úchopom a odolnejším páčkovým ovládačom pre palec. Nielenže je nový ovládač bezdrôtový, no jeho signál je schopný dosiahnuť až dvojnásobok rozsahu po spárovaní s Xbox One S. Ovládač podporuje aj Bluetooth pre pripojenie k zariadeniam s operačným systémom Windows 10.

Bluetooth, herná konzola, Kinect, Microsoft, USB, Xbox One S, technológie, novinky, technologické novinky, inovácie, recenzie, prvé dojmy 

Okrem zoštíhlenej konzoly Xbox One S však Microsoft oznámil modernizovanú hernú konzolu s kódovým označením „Project Scorpio“ s podporou 4K hier a virtuálnej reality, ktorá by mala byť dostupná koncom roku 2017. Konzola by mala byť kompatibilná s hrami a príslušenstvom pre Xbox One a Xbox One S.

Nová herná konzola Xbox One S je k dispozícii na pred objednávku za cenu 299 dolárov. Dostupná by mala byť tento rok v auguste.