Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Google Play: Filmy dostupné už aj pre Slovensko

Google Play: Filmy dostupné už aj pre Slovensko
Autor:
Alžbeta Harry Gavendová
Zverejnené:
26. 6. 2014
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Filmové klasiky či hity – to všetko sa už bude dať požičať alebo kúpiť i v HD rozlíšení, spoločnosť Google totiž dáva už aj Slovákom ďalšiu populárnu službu v rámci Google Play. Okrem aplikácií, hier a hudby tu nájdu už i filmy v službe s názvom Filmy Google Play pre smartfóny, tablety a počítače.

Služba Filmy Google Play ponúka Slovákom filmy v štandardnom i vo vysokom rozlíšení z dielní velikánov ako Universal, Paramount Pictures, Warner Bros, Sony Movies či 20th Century Fox. Filmy si používatelia môžu požičať na 30 dní, alebo rovno kúpiť a získať tak k nemu neobmedzený prístup. Dobrou správou je, že filmy sa dajú sledovať na rôznych zariadeniach s OS Android či dokonca iOS a cez webové rozhranie na počítači – a to aj bez prístupu na internet. Ceny za požičanie v štandardnom rozlíšení začínajú na 2,99 eur a kúpa je od 7,99 eur. Viac na www.play.google.com/movies.

K digitálnym filmom vedú viaceré cesty:
● Zariadenia s OS Android – používatelia smartfónov alebo tabletov s Androidom kliknú na aplikáciu obchodu Google Play, kde si vyberú film, ktorý si môžu pozrieť priamo na zariadení prostredníctvom aplikácie Filmy Google Play (play.google.com/store/movies), alebo si ho môžu stiahnuť do svojho zariadenia s Androidom a pozrieť sa naň neskôr bez potreby dátového pripojenia.
● Zariadenia s iOS – používatelia iPhonov a iPadov si môžu stiahnuť aplikáciu Filmy Google Play z online obchodu App Store. Filmy si môžu požičať alebo kúpiť na stránke obchodu Google Play (play.google.com). Požičané alebo zakúpené filmy sú okamžite dostupné na pozretie v aplikácii Filmy Google Play na zariadení s iOS.
● Počítače – používatelia s počítačom majú možnosť kúpy alebo prístupu k digitálnemu obsahu prostredníctvom webovej stránky obchodu Google Play (play.google.com/store/movies)