Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fotoaparát Sony a7S II sníma Zem z obežnej dráhy v 4K rozlíšení

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 8. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci nový fotoaparát Sony a9 (označovaný tiež ako α9 alebo Alpha 9) príjemne prekvapil svojimi pokročilými funkciami, staršie modely fotoaparátov z tejto rodiny stále majú čo povedať. Japonská letecká prieskumná agentúra (JAXA) totiž vypustila na obežnú dráhu Zeme fotoaparát Sony a7S II, ktorý už poslal prvé úžasné snímky našej planéty zachytené z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS).

Tak ako astronaut, aj fotoaparát si pred letom do vesmíru prešiel intenzívnou prípravou. Potom, čo ho JAXA upravila tak, aby dokázal prežiť ožarovanie, teplotu a vákuum vo vesmírnom priestore ho vyslala na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Na obežnej dráhe Zeme bol fotoaparát nainštalovaný na exteriérovú výskumnú platformu stanice, ktorá sa nazýva KIBO a ide o časť japonského experimentálneho modulu.

Japonská letecká prieskumná agentúra (JAXA) vypustila na obežnú dráhu Zeme fotoaparát Sony a7S II, ktorý už poslal prvé úžasné snímky našej planéty zachytené z Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS).

Ako prvý komerčný fotoaparát, ktorý bol umiestnený do exteriéru Medzinárodnej vesmírnej stanice, Sony a7S II začal snímať statické fotografia a videá v rozlíšení 4K vo vzdialenosti 400 kilometrov nad našou planétou. V prvom zverejnenom videu je hlavnou hviezdou samozrejme Japonsko. Zábery počas dňa zachytávajú kryštálovo čisté detaily zasnežených povrchov, zatiaľ čo nočné snímky prinášajú pohľad na mestské svetlá. Tie boli zosnímané s citlivosťou ISO 51 200, čo ukazuje neuveriteľné dobrý výkon modelu fotoaparátu a7S II pri fotení v horších svetelných podmienkach.

Druhé zverejnené video zachytáva východné pobrežie Spojených štátov amerických a pozrieť si ho môžete tu. JAXA prezradila, že počas pobytu fotoaparátu Sony a7S II na Medzinárodnej vesmírnej stanici bude na Zem zasielať ďalšie úchvatné videá a snímky našej planéty.

Fotoaparát Sony a7S II začal snímať statické fotografia a videá v rozlíšení 4K vo vzdialenosti 400 kilometrov nad našou planétou.