Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HP odhaľuje verziu notebooku 2v1 Envy x2 s procesorom Intel

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre rok 2018 sa spoločnosť HP rozhodla aktualizovať svoj hybridný notebook Envy x2. Nový model je zameraný na dlhšiu výdrž batérie a konektivitu, aby mohol používateľom poskytnúť mobilný produktivitu na viacerých miestach. Notebook s operačným systémom Windows 10 Home poháňa procesor od spoločnosti Intel.

Najnovší model Envy x2 debutuje s procesormi 7. generácie Intel série Y, ktorého energetický prah bol navýšený z 4,5 W na 6 W. To má za následok zvýšenia výkonu. (podľa HP až o 17 percent v 3DM11 a o 20 percent v PCMark8). Notebook s procesormi Y bude mať nainštalovaný operačný systém Windows 10, zatiaľ čo staršie modely s procesorom Snapdragon majú Windows 10S.

Notebook 2v1 HP Envy x2 s procesorom Intel Y.

Aj napriek navýšeniu výkonu zariadenia má batéria výdrž až 15 hodín na jedno nabitie. Podobne ako HP Spectre, aj HP Envy x2 využíva technológiu rýchleho nabíjania HP Fast Charge, ktorá dokáže za 90 minút nabiť batériu notebooku až na 90 percent jej kapacity.

Notebook je navrhnutý pre mobilnú produktivitu s podporou bezdrôtových sietí Wi-Fi a LTE. Oddeliteľná podsvietená klávesnica poskytuje tri flexibilné režimy používania ako klasický notebook, tablet alebo režim pre čítanie. Zariadenie je vyrobené z hliníka, má hrúbku 7,9 mm a váži 0,75 kg.

Notebook 2v1 HP Envy x2 s procesorom Intel Y.

Envy x2 má 12,3 palcový dotykový WUXGA displej s rozlíšením 1080p, ktorý podporuje aj dotykové pero Stylus a Windows Ink. Kapacita vnútorného PCIe SSD úložiska je slušných 256 GB. Nechýba zadná kamera s rozlíšením 13 megapixlov a predná webová kamera s rozlíšením 5 megapixlov. Zvuk vychádza z dvoch reproduktorov od spoločnosti Bang & Olufsen.

Hybridný notebook 2v1 HP Envy x2 s procesorom Intel Y bude k dispozícii na jar. Ceny by mali byť spresnené niekedy bližšie k dátumu vydania produktu.

Notebook 2v1 HP Envy x2 s procesorom Intel Y.