Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Notebook 2v1 Dell XPS 15 má klávesnicu vznášajúcu sa na magnetoch

Notebook 2v1 Dell XPS 15 má klávesnicu vznášajúcu sa na magnetoch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americký Dell sa na výstave CES 2018 pochválil novým konvertibilným notebookom XPS 15 pre rok 2018, ktorého hardvér bol aktualizovaný a navyše si toto zariadenie 2v1 prináša klávesnicu, pod ktorej klávesmi sa nachádzajú magnety.

Ide o podobnú technológiu magnetickej levitácie, na ktorej fungujú super rýchle vlaky, ale v tomto prípade vztlak prebudí fyziku magnetizmu pre plynulejší zážitok z písania. Spoločnosť Dell to popisuje ako hlbší a mechanickejší pocit pri stláčaní jednotlivých kláves.

Čo sa týka hardvérových špecifikácií, tie sú navrhnuté tak, aby uspokojili svojim výkonom náročnejších používateľov. Podľa vyjadrenia spoločnosti Dell je nový notebook XPS 15 najvýkonnejším konvertibilným zariadením 2v1 v súčasnosti. Vo vnútri bije srdce jedného z dvoch najnovších štvorjadrových procesorov Intel 8. generácie s priamo integrovanou grafikou Radeon od spoločnosti AMD.

Konvertibilný notebook 2v1 Dell XPS 15 s klávesnicou plávajúcou na magnetoch.

V závislosti od zvolenej konfigurácie môže mať XPS 15tka 8 GB alebo 16 GB RAM a vnútorné SSD rýchle úložisko sa pohybuje od 128 GB až po 1 TB. Notebook má 15,6 palcový dotykový displej s tenkým rámom, ktorý môže mať rozlíšenie Full HD alebo 4K. Displej disponuje novou technológiou Dell Cinema pre dosiahnutie vyvážených farieb, kontrastu a zvukových špecifikácií, čo má používateľom priniesť bohatší zážitok pri pozeraní videí.

Konvertibilný notebook 2v1 Dell XPS 15 s klávesnicou plávajúcou na magnetoch.

Notebook Dell XPS 15 by mal byť schopný zvládnuť aj náročnejšie počítačové hry a aplikácie, ako je napríklad strih videa alebo tvorba grafiky, zatiaľ čo si používateľ môže užívať flexibilitu zariadenia 2v1. K dispozícii sú aj štyri porty USB-C, z ktorých dva podporujú Thunderbolt 3, nechýba čítačka microSD kariet a 3,5 mm konektor pre slúchadlá.

Nový konvertibilný notebook Dell XPS 15 sa začne predávať v apríli za cenu začínajúcu sa od 1 299, 99 dolárov.

Konvertibilný notebook 2v1 Dell XPS 15 s klávesnicou plávajúcou na magnetoch.